Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Historien om Supercars

Så länge det har funnits bilar, har det funnits en önskan att få dem att gå snabbare och vara mer upprörande. Så småningom ledde denna strävan till skapandet av supercar.Found i affischer på väggarna av bilentusiaster överallt, superbilar är de saker drömmar är gjorda av. Deras historia är rik med kreativitet, passion och en touch av vansinne. Supercar Definition

Supercars identifieras med extrema priser, extrem styling och extrem hastighet. De är de som definierar bitar av konsten att automaking, kombinerar design, hantering och snabbhet. De är på sin topp redan från tillverkaren, som inte kräver några modifications.Most bilentusiaster identifiera de flesta med hur en superbil får dem att känna -. Som allt är möjligt
1930 och 40-talen

1930-talet och 40-talen såg sportbilar börjar dyka upp på marknaden, tack vare den ökande populariteten för roadracing. På 1930-talet, var det Superleggera utvecklats av Carrozzeria Touring i Milano, vilket gör bilen ramar från lätta slangen för att minska vikten och öka flexibiliteten i racerbilar. Andra världskriget orsakade biltillverkarna att använda mindre metall i att skapa sina bilar, även minska bilens vikt. Detta gav ingenjörer plattformen för att utveckla den första generationen av superbilar. Populära tävlingsbilar i tiden ingick Alfa Romeo 8C 2900 med upp till en 2,9 liters 8-cylindrig motor, Aston Martin Le Mans med en 1,5 liters, fyrcylindrig motor och Maserati V4, som drivs av en 4000 cc, 16 - cylindrig motor.
1950

50s såg flera integrerade framsteg inom fordonsteknik, inklusive Chrysler Hydraglide, den första servostyrning, luftkylda bromsar och automatiska växellådor. Den 1955 Mercedes 300SL "Gull Wing" var den första bränsleinsprutning väg bil och 1957 Chevrolet Corvette hade en 0-60 tid på under 6 sekunder. Flygplan influenser kan lätt redovisas i styling av bilar från denna epok.
Tidigt 1960-tal

Berömda namn, såsom Aston Martin, Ferrari, Jaguar och Lamborghini alla erbjuds 150 mph plus bilar i början av 1960, men under 1965 Ford GT föddes.
Första Supercars

Anses av många auto entusiaster som första supersportbil, Ford GT40 byggdes för att tävla i 24-timmarsloppet på Le Mans, och inte bara tävlade, men också vunnit fyra år i rad. För att uppfylla regler, byggde Ford ett antal väg-rättsliga modeller, vilket gör det till den första superbil för vägen. År 2002 debuterade Ford sin GT konceptbil, som gick i produktion mellan 2003 och 2006, återuppliva denna legend.Another skola trodde hävdar att Lamborghini Miura var den första riktiga superbil. Byggd 1966 med en mittmonterade motorn, var Miura olikt allt folk hade sett med sin flamboyant framskärmar och svepande profil. Designad av den berömda auto design house Bertone, har den Miura låga näsa och knäböj påkörning blivit den klassiska superbil form som fortfarande påverkar auto mönster idag.
Andra noterbara Supercars
< p> Sedan 1960-talet har många superbilar kommit och gått, men många har satt sin prägel på superbil världen för sina genombrott inom teknik, design och teknik. Noterbara modeller har inkluderat 1974 Porsche 911 Turbo, med sin bakmonterad, turboladdad motor, fortfarande finns i många superbilar idag. I 1987 års Ferrari F40, en av de mest extrema superbilar som någonsin gjorts, var den sista bilen på uppdrag av Enzo Ferrari själv, och åberopade sin aerodynamiska form i stället för makt för hastighet. Senast har vi sett 2005 Bugatti Veyron, den första serietillverkade bil i världen med mer än 1000 hästkrafter, och den nuvarande riktmärket för makten.
Slutsats
< p> Eftersom tekniken går framåt och ingenjörer auto tänja på gränserna för vad som tros vara möjlig, kommer dessa häpnadsväckande maskiner fortsätter att utvecklas, ger superbil älskare något att hålla leenden på deras ansikten.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92444.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.