Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Hur man bygger EV Car

Bygg din egen elbil (EV). För att komma igång, kommer denna översikt beskriver processen att ändra en kompakt bil för att skapa en elbil. Detta fordon kan du köra varje dag utan att använda bensin eller som omfattas av de kostnader /pris svängningar som gör nyheterna varje åren. Saker du behöver
momentnyckel
Kanallås skiftnyckel
Kabel crimpers
Svetsutrustning
Motor kran
Bultar (minst 1/2 tum tjock) katalog Pancake motor
Taper-lock nav
Motorfäste med tillhörande spacer specifik för din bil
Motor controller
Regenerativ bryter
DC-DC-omvandlare Review Batteriladdare
Åtta eller fler 12-volts bly -syra batterier (eller litiumbatterier, om du har råd med dem)
Visa fler instruktioner
1

Se till att bilen är i ett läge där den inte kommer att rulla och när du kan ta bort och installera delar. Börja med att ta bort batteriet, luftfilter och förgasare, motor, avgassystem (inklusive ljuddämpare, katalysator, och rören till det), tändsystem och generator, motor, kylsystem (inklusive radiator) och bränslesystemet (inklusive bensintanken, bränsleledningar och bränslepump). Rensa bort eventuella rostfläckar och spraya med en rost-förebyggande spruta mot en bil leverans butik. Ta motorn förrän du kedjans det säkert att en motor kran, eftersom det är för tungt för en människa att lyfta.
2

Skaffa en pannkaka motor (en "flat en" liknande de som används i gaffeltruckar ) eller annan lämplig motor med en effekt-vikt-förhållande som du hittar acceptabelt. Du kan spara pengar genom att köpa en begagnad gaffeltruck till motorn och sälja resten av gaffeltruck (tillsammans med de delar du tog från din bil som du inte sälja) till ett skrotupplag.
3

Skaffa en hubb som du kommer att använda för att ansluta motorn till svänghjulet. Du kan köpa en för en elbil på nätet, men se till att den har en kona-lås passform, vilket är standard för höga varvtal fordon (motorer med ett högt antal varv per minut). När navet snäpper fast den inte kan tas bort, så du behöver inte knäppa den tills motorn är på plats och passformen på motorfästet och distansring har ett verifierat passform (se steg 4). Fäst navet till motorn men inte på svänghjulet, ännu.
4

Köp en (1/4-tums stål) motorfäste och spacer (individuellt eller som del av en EV-kit för din specifika fordon). Kontrollera motorfästet och distansen passar överföring fallet, har ett centralt hål för motorn att montera på svänghjulet och montera eventuella skruvhål och eventuella pluggar som behöver hålla sig på berget. Bolt distansring och motorfäste på och se om motorn passar. Om motorn passar bra, knäppa navet över svänghjulet dricks. Svetsa spacer och motorfäste på plats, eftersom de kommer att lossna om du inte gör detta. Kontrollera skruvarna på motorn regelbundet, och använda lås tätt för att hålla motorn på plats. Om det lossnar, kan du behöva använda små svetsar för att hålla skruvarna på plats.
5

Montera motorstyrning så att du kan använda den för att styra strömmen till motorn. Vissa människor rigga upp detta till en fotpedal i golvet för att efterlikna ett traditionellt gas pedal. Jag föreslår att en stor fot ratten kan vara mer lämpligt. Denna ratten ska vara fjäderbelastad som en råttfälla arm så att fjädern snurrar det ner till den lägsta möjliga inställningen (noll) om foten lossnar det. Om du ställer in ratten så att strömmen kan gå åt andra hållet, kommer du inte ens behöva flytta för att gå bakåt.
6

Installera regenerativa pauser enligt instruktionerna som följer med dem från tillverkaren så att bilen inte bara har ett bromssystem, men också återvinner makten eftersom det saktar ner med hjälp av motståndet för att ladda batterierna. Ta inte i nödbromsen. Testa bromsarna innan du tar bilen på en provtur, och ha en expert hjälpa dig.
7

Bifoga en DC-DC-omvandlare och standard batteriladdare till ramen på platser som är tillgängliga och på samma tid ur vägen så att utrymme finns för att sätta bank av batterier under huven. Denna DC-DC-omvandlare ändrar spänningen från den enorma bank av batterier så att det kommer att göra en standard 12 volt för att driva de vanliga tillbehören i bil som radio och elektriska fönsterhissar. Batteriladdaren är vad du använder för att koppla in bilen på natten för att ladda batterierna för nästa dags körning.
8

Sätt så många batterier som möjligt under huven så att de är upprätt och lätt att komma åt. Varje 12-volts blybatteri kommer att göra, men litiumjonbatterier gynnas av några entusiaster med djupare fickor. Koppla batterierna i en serie och koppla in dem till andra delar du har installerat med tunga svetsarens kabel. Var mycket försiktig med att inte få elektrisk ström. DC-DC-omvandlare skall vara anslutna till ett eget batteri, så att du inte känner en förändring i ström när du slår på radion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92437.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.