Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Ferrari Vs. Lamborghini

När det gäller avancerade sportbil från Italien, och världen för den delen, de två mest kända och suggestiva namn är Ferrari och Lamborghini. Men medan de två bolagen nämns ofta i samma andetag, de är ganska olika och vädjan till sina ägare av olika anledningar. Historia

Enzo Ferrari grundade Scuderia Ferrari 1928, ursprungligen som ett race team. En framgångsrik racerförare, gick Enzo på att bli en kompromisslös industriman. Den första Ferrari väg bil var 125S, tillverkad i 1947.One av hörnstenarna i Ferrari och Lamborghini rivalitet är att Ferruccio Lamborghini var enligt uppgift en snubbed Ferrari kund. Detta kan eller inte kan vara sant, men det är uppenbart att Lamborghini önskade att göra en världsklass sportbil. Den första Lamborghini var 1964 350 GT. Trots att företaget har fått utstå en del steniga tider, är det för närvarande mycket god, så är Ferrari.
Tävling

En faktor som alltid har separerat de två företagen är deras respektive engagemang i racing. För Ferrari är racing en integrerad del av företagets produkter. Tack vare deras enorma engagemang i arenor som F1 och sportbil racing, Ferraris kunder får uppleva en hel del racing lockelse, eftersom det smittar av sig på de bilar som Ferrari producerar för street.Lamborghini däremot har haft begränsad inblandning i racing, utan föredrar att fokusera på att göra de mest spännande Street Legal bilar tillgängliga. Det är inte att säga att det inte finns några Lamborghinis som finns på tävlingsbanan. Företaget har utvecklat racing motorer och även gjort en Diablo spec racer. Privateers har kämpat de senaste modellerna i större utsträckning än tidigare år. Addera ditt nuvarande ägarna

Ferrari ägs av Fiat. Lamborghini ägs av Volkswagen, som i sin tur styrs via en majoritetspost av Porsche AG Ferraris tillverkas fortfarande i Modena, Italien, medan Lamborghinis görs i Sant'Agata Bolognese, Italien.
Aktuella erbjudanden

Under åren har de båda företagen erbjuds konsekvent några av de mest spännande bilarna som pengar kan köpa, och i dag är det inte annorlunda. Lyckligtvis för konsumenterna, de bilar som de erbjuder är också bättre än de någonsin har varit, och erbjuder pålitlighet och hållbarhet tillsammans med snabbhet och excitement.Ferrari närvarande gör F458 Italia, ett mid-motor, V8-powered sportbil. Den 458 ersätter F430, som fortfarande erbjuds i konvertibel form som F430 Spyder. Företaget gör också 430 Scuderia och 16M Spyder. Ferrari gör också V12-drivna Scaglietti och V12-drivna 599 GTB, en high end GT som också ger fantastiska prestanda. De började nyligen att göra Kalifornien, en V8-drivna hård-top konvertibla GT (Gran Turismo). Även i skuggan av företags jätten Volkswagen, fortsätter Lamborghini sin tradition av att producera bilar som är chockerande att den genomsnittliga tittaren och tilltalande för dem som söker av exotiska utseende och adrenalin-inducerande prestanda. För närvarande gör Lamborghini V10-drivna Gallardo LP 560-4 Coupe och Spyder och Gallardo LP550-2 Valentino Balboni. Företaget gör också V12-drivna Murcielago LP670-4 SV och Murcielago LP 640 Coupe och Roadster.
Prestanda och Driving Experience

prestanda konkurrerande Ferraris och Lamborghinis, såsom Ferrari 430 Scuderia och Lamborghini Gallardo Superleggera, är mycket lika. De båda har en bra bit över 500 hästkrafter, och använd paddla växellådor skift och omfattande användning av material rymdåldern. Lamborghini är i allmänhet anses erbjuda en mer rå, brutal körupplevelse än konkurrerande Ferraris, som det verkar är exakt hur deras kunder gillar det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92459.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.