Hur man går från en fläktkoppling till en elektrisk fläkt i en Jeep Cherokee

Byta Jeep Cherokee clutch-driven fläkt med en elektrisk fläkt kommer att förbättra bilens prestanda, kör motorn svalare och vara betydligt billigare än en komplett motorrenovering. Med kapacitet att dra ut mer luft samtidigt frigöra hästkrafter, elektriska fläktar är en av de få eftermarknaden prestanda tillbehör som faktiskt kommer att betala sig i längden. Saker du behöver
Automotive handverktyg
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa terminalen från batteriet i Cherokee.
2

Ta bort den övre fläktkåpa genom unbolting det från kärnan stöd. Det finns två bultar på toppen av kärnan stöd, och en bult på varje sida av fläktkåpa som fäster den till lägre fläktkåpa.
3

Unbolt lager Cherokee kopplingen och fläkt med en hylsnyckel, men ta inte bort remskivan från vattenpumpen - det krävs fortfarande att driva pumpen. Ta bort nedre fläktkåpa genom unbolting det från nedre kärnstödet.
4

Bolt den elektriska fläkthuset på plats mot kylaren. Använd skruvarna som medföljer den elektriska fläkten kit.
5

Installera den elektriska fläktens kablar. I de flesta elektriska fläktar, kommer det att finnas tre trådar - en är marken. Hitta en lämplig ren, omålad ram marken att montera. De andra två är makt och temperaturgivare switch.
6

Ta bort toppen av motorn säkringsboxen. Unbolt säkringsdosan från ramen av trucken. Leta tändningen säkringen, sedan skarva fläkten makt med tändningen så att fläkten inte kommer att köras när trucken är avstängd.
7

Montera den tredje tråden med temperaturgivare på den övre kylarslangen med användning av en kompression band. Sätt tillbaka batterikabeln. Om motorn är kall, bör fläkten startar inte. Om det gör, går igenom ledningarna igen för att vara säker på allt är rätt placerat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92213.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.