Hur man öka hästkrafterna i en Honda

Hondas kan vara kända för sin tillförlitlighet och imponerande bränsleekonomi, men, med undantag för några speciella modeller, liksom NSX superbil, sport S2000 bil och Si versioner av modeller som Civic , är de inte nödvändigtvis känd för sina imponerande hästkrafter. Det är inte ovanligt att en Honda ägare att göra sin bil snabbare genom att lägga till mer hästkrafter. Lyckligtvis har många olika metoder finns tillgängliga för att göra detta, några billiga och lite dyrare, några som lägga lite kraft och några som lägger en hel del. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

Installera en kall luftintaget. Modern Hondas har restriktiva luft lådor som hindrar motorn från att få rätt mängd luft. En kall luft intag (CAI) ersätter luften box med en större diameter intag som matas luft genom ett stort fritt flöde luftfilter. För att installera en CAI, skruva isär befintlig luft rutan och kopplar intaget från motorn. Installera det nya intaget enligt anvisningarna som kommer att variera beroende på märke du använder. Se till att filtret är placerat där det kan få frisk luft, bort från värmen i motorn att få bästa resultat.
2

Installera ett chip prestanda dator eller omprogrammeras ECU. Detta kommer att konfigurera hur mycket bränsle, gnista och luft motorn får och i sin tur kommer att öka hästkrafter. På äldre Hondas, kan det vara relativt enkelt att installera ett nytt chip, men aktuella versioner kommer att behöva mer avancerade fordonsindustrin diagnostisk utrustning för optimala resultat.
3

Byt systemet lager avgaserna med en större diameter avgaser. OEM avgassystem är mindre än optimalt i diameter och förhindra förbrukade avgaser från att lämna motorn så snabbt som möjligt. En större diameter avgassystem tillåter motorn att arbeta mer effektivt och därmed göra det möjligt att producera mer makt. Avgassystem installation kräver speciell utrustning såsom en hiss, svets verktyg och skärande verktyg och bör göras på ett professionellt avgaser butik av en tekniker med erfarenhet av installation av avgaser.
4

Byt grenröret med en rörformade header. Detta är ett bra komplement till den större diametern avgassystemet. Ett rörformat header hjälper till att få avgaserna ur motorn mer effektivt och tillåter motorn att göra mer makt än beståndet avgasgrenröret, som har mindre än optimala inre passager med ojämna ytor som begränsar flödet av luft. För att installera ett sidhuvud, unbolt beståndet grenröret från huvudet vid den övre änden och avgassystemet vid den andra änden. De header bultar på samma ställe som grenröret.
5

Supercharge eller turbocharge motorn. Tvingad induktion är ett mycket vanligt sätt att få stor effekt av en Honda. Båda dessa metoder använder en kompressor, monterad på inloppssidan av motorn med en kompressor och på avgassystemet det om är en turbo, för att tvinga mer luft in i motorn. Båda dessa är ganska komplicerat att installera. Detta bör göras i en affär eller av en tekniker som är bekant med denna typ av omvandling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/91829.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.