Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man tar bort taket på en 1986 Corvette

C4 versionen av den populära Chevrolet Corvette producerades mellan 1984 och 1996. C4 var en fullständig omgestaltning av C3, med ett förbättrat upphängningssystem och drivlina. Denna version av Corvette var utrustad med ett stycke avtagbar takpanel, skiljer sig mycket från den tvådelade T-top konfiguration på föregående C3-modellen. GM gjorde tre ändringar till den avtagbara toppar under C4 åren, och det erbjuds även konverteringssatser för att ändra anslutningen setup för att efterlikna senare modeller. Saker du behöver
Corvette bästa avlägsnande verktyg
Torx bit, Ratchet och förlängning (tillval) katalog Helper
Visa fler instruktioner
1

Park Corvette på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Öppna båda dörrarna och sänka fönster. Leta upp de GM-medföljande bästa avlägsnande verktyg. Verktygen lagras normalt i mittkonsolens fack bakom sätena.
3

Lokalisera de två konformade nedhållande stiften på tidiga 1986 modeller på framsidan av takpanelen . Sväng solskydden ur vägen att hitta dem. Använd tunna GM targa top borttagningsverktyg att lossa de anslutande stiften vid basen av könen. Lossa främre Torx skruvar på senare 1986-modeller med hjälp av GM Torx verktyg medföljer bilen. En Torx bit, en spärr och ratchet förlängning kommer att fungera om du inte har GM verktyget. Lokalisera de bakre bultarna precis ovanför de bakre sittdynor. Lossa men ta inte bort dem, eftersom de kommer att finnas kvar när du tar bort toppen.
4

Placera dig själv på ena sidan av bilen och ha en hjälpare få på andra. Ta tag i toppen med båda händerna och lyft upp framsidan. Skjut upp framåt och bort från bilen.
5

Placera toppen i GM-medföljande fodral att förvara den eller fästa upp i bakluckan området. Skjut upp i fästena genom att placera den bakre delen i första och sänka framkanten så att den centrerar över spärren stiftet. Dra spärren stiftet tillbaka och knäppa upp på plats. Skjut spärren stiftet tillbaka till sin ursprungliga position. Kontrollera så att den låses på plats ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91044.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.