Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur stoppa min Chevelle 1969 Från Wheel Hopping

Traction är en av de viktigaste - och ofta förbises - element till utförandet av en muskel bil. När strömmen levereras av motorn via transmissionen överväldigar bakre differential, kommer bilen tappa greppet och erfarenhet "wheel hop." 1968-1972 Chevrolet Chevelles är ökända för att uppleva överdriven hjul hop med vissa högpresterande drivlinor. Eliminera wheel hop i en 1969 Chevelle är ganska enkel och okomplicerad, eftersom det finns ett par olika alternativ. Saker du behöver
Traction barer
lyftstängerna
Uppblåsbara luftkuddar
Gas chocker
Trunk batteri konverteringssats
Standard socket och ratchet set
Ordet jack
Jack står
Visa fler instruktioner
Traction Bar och Rear Suspension
1

Installera dragning barer att minska svårighetsgraden av hjulet hop i bakvagnen.
2

Bifoga en uppsättning lyftstängerna att kontrollera vertikal rörelse i bakvagnen. Lyftstängerna, tillsammans med en inramad lägre fjädring bak klippet, kommer att avsevärt minska hjulet hop. Dock har denna inställning en mycket styv bakre fjädring och kan vara dåligt anpassade till daglig körning applikationer.
3

Installera en uppsättning av gas chocker är uppblåsbara luftkuddar för att balansera den bakre suspension. Pumpa den sida av som upplever den strängare hjulet hop. Detta kommer att göra det stelt och förhindra efterklangstiden längs båda bakaxlar som initierar hjul hop.
Andra tillval
4

Lägg en momentomvandlare till transmissionen (om det är en Turbo 350 eller 400) med en högre stall rating för att minska strömmen som flyter in i den bakre änden.
5

Flytta batteriet till stammen att öka ballast över drivhjulen. Ju mer tyngd som överförs från andra delar av Chevelle till bakvagnen öka dragkraften och eliminera hjulet hop.
6

Knappt-blåsa bakdäcken av Chevelle. Detta kan, för mildare fall av hjulet hop, ger nog av en kudde för att förhindra det. Fäller inga mer än 2 till 4 pounds per square inch från tillverkarens rekommenderade PSI rating.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91064.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.