Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1974 Corvette Body Specifikationer

1974 års Corvette var en del av den tredje generationen av Corvetter benämnt C-3. Den C-3 generation startade 1968 och avslutades 1982. 1974 kropp hade inga större förändringar, bara små. Delvis på grund av oljekrisen 1973 och nya utsläppsnormer, blev Corvette mer cruiser än en racerbil. Bevis på detta manifesteras i Corvette sjunkande motoreffekten. År 1974 Corvette tappade big block 454-kubik-tums V-8. Chasis Statistik

1974 kropp hade sex år under sitt bälte. Konsumenterna hade fortfarande ett val av en cabriolet eller coupé. Denna generation såg inte alls ut C-2 generation. Den hade en svept-back design med en strömlinjeformad kropp baserad på 1965 Mako Shark show bil. Kroppen hade en hjulbas på 98 inches. Den totala längden av 1974 Corvette var 185,5 inches för både coupé och cabriolet. De båda var 69 inches bred och hade en total höjd på 47,4 inches. Dessutom hade Corvette en markfrigång på 4,5 inches.
Minor Exteriör Förändringar

bakre änden på kroppen ändrades med en omdesignad sluttande bakre änden. Denna nya bakre änden var utformad som en tvådelad sektion som separerade den bakre övre änden från stötfångaren locket. Chevrolet elimineras den konventionella bakre stötfångaren och ersatt den med en matchande body-color uretan stötfångare för utseende, som täckte de faktiska undertill stål stötfångare. Corvette handlade om utseende. Borta var den bakre locket spoiler. Den bakre änden var nu ersatt med en slät yta uretan förlängning som täckte de bakre bakljus och bakre stötfångare. Denna nya bakre änden har tillverkats för att möta nya federal-energi-absorberande krav. Den nya bakre änden sattes 30 kg. av vikt för Corvette.
Underrede

1974 Corvette hade en stege-stil ram av svetsat stål med fem tvärbalkar. Den hade individuell hjulupphängning med spiralfjädrar med rörformade stötar och krängningshämmare. Den bakre hade oberoende länkarmar, stötar rör och en krängningshämmare. Underredet hade några smärre ändringar som förändrade upphävandet. År 1974 Corvette erbjöd nya Gymkhana suspension. Detta innebar fronten fått en ,9375-tums bar front stabilisator, tunga Framfjädring bussningar, främre fjädrar med en 550-lb-tum rating och bakre fjädrar med en 304-lb-tum rating.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90942.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.