Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Internationella Scout Motorspecifikationer

International Harvester (IH), ofta känt för tillverkning av jordbruksredskap och traktorer, tillverkade den första internationella Scout 1961 som ett alternativ till den välkända Jeep. Ett nitton år produktionen såg många iterationer, optioner motor och en stor redesign 1971: Scout II, tillverkad genom 1980. Tidiga fyrcylindriga motorer

vara en traktor tillverkare, gå in i bilbranschen - samma som Porsche och Lamborghini - International Harvester var inte specialitet skaffat utrustning för icke-gård implementera V-8, fyra -taktsmotorer. I en mycket utilitaristisk rörelse, använde IH helt enkelt den nedre änden av deras V-8 motorer med endast en sida av "V" att skapa robusta, inline, fyrcylindriga motorer tillgängliga från 1961 till 1965.

V-6s och V-8s

År 1965 erbjöd International Scout med två motorkonfigurationer: inline fyror och V-6s. År 1967 erbjöd International den första spanar V-8. Varje konfiguration - inline Fours, V-6: or, och V-8s - kom i olika iterationer. Inte alla motoralternativ tillverkades av International Harvester eller baserat på deras V-8 och "en halv V-8" konfigurationer.
Motortillverkare

The American Motors Corporation, företaget som ägde Harley Davidson under en period i början av 1970-talet, var en leverantör av dieselmotorer för Scout från 1976 till 1979. Den raka sexcylindriga dieselmotorn var samma motor som används i vissa Jeep CJ10s.
Specialty Motorer

En turbo version av inline fyra gasmotor erbjöds 1965, 1966 och 1967. En annan turbo, en inline-sex turbo-diesel, erbjöds i de allra sista internationella scouter som gjorts 1980.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90790.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.