Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Information om bilar från 60-talet

1960-talet var en tid då amerikanska tillverkade bilar styrde industrin. Detroit dominerade bilmarknaden i USA och höll sin egen utomlands. 60-talet blev en tid för ökad hastighet och prestanda. Säkerhetsfunktioner såsom säkerhetsbälten, servostyrning och bromsar tog sig in i tillverkningen, också. Saker skulle förändras till det amerikanska bilindustrin dynastin som världens in på 1970-talet och utländska tillverkare blev hård konkurrens. Amerikanska biltillverkarna

1960 förebådade ökningen av "Big Three" i amerikansk biltillverkning: General Motors (GM), Ford och Chrysler. American Motors Corporation (AMC) var också en stor konkurrent under denna epok. Enligt Allt Om Personvagnars hemsida, 1960, var 93 procent av de bilar som säljs i USA USA-tillverkade och 48 procent av alla bilar som säljs i världen var från amerikanska tillverkare.
Ekonomi bilar

På 50-talet, producerade flera utländska tillverkare såsom Volkswagen och Fiat mindre, mer kompakta bilar. På 1960-talet började de tre stora och AMC att producera Amerikanskt "kompakt" bilar som sparade gas och var sparsam. GM kom ut med Corvair, som presenterade en sexcylindrig svansmotor. Ford utvecklade det Falcon och Chrysler Valiant. The Rambler, AMC: s ekonomi bil, kom ut på 50-talet, före de tre stora. Det var den första bilen att erbjuda säkerhetsbälten som ett alternativ. Genom 1962, tog de tre stora ekonomi modeller en stor del av AMC: s kundbas, så småningom leder till nedläggningen av Rambler 1968.
Muscle Cars

1960-talet blev en tid då amerikanska konsumenter ville ha snabbare bilar. Av denna efterfrågan, utvecklades den muskel bil. Muskel bilar är oftast mellanstora bilar med stora, kraftfulla V-8 motorer. Pontiac GTO blev den första att kvitta vurm muskel bil 1964. Efter det började ett antal tillverkare vänder ut sina egna versioner av muskel bilar. Ford presenterade Mustang, GM Camaro och Dodge Charger, bara för att nämna några. Dessa bilar erbjöd hastighet och prestanda till ett blygsamt pris. Stigande gaspriser och utsläpp Sterner reglering ledde till en eventuell nedgång i Muscle Car eran av det sena 70-talet.
Utländska Bilar Till Salu

Utländska tillverkare såsom Volkswagen, Fiat, Datsun och Toyota tog sig in på den amerikanska marknaden i mitten av 50-talet. Dessa bilar var mindre och billigare än amerikanska bilar och tvingade amerikanska tillverkarna att ta notis och bygga bilar för att konkurrera. BMW och Mercedes representerade utländska lyxmärken som började slå rot i Amerika under 1960-talet. BMW började utveckla mindre och sportigare bilar att tävla mot Mercedes-Benz på den amerikanska marknaden. De presenterade sin "nya klassen" sedan 1961, som blev så populär BMW kunde inte producera dem tillräckligt snabbt. Denna "nya klassen" designen blev modellen för de flesta av BMW: s bilar fram till 1990-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91014.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.