Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man byter Lead Fuel for Old Cars

Äldre bilar kan tyckas enkelt i jämförelse med dagens moderna mästerverk, men de är mycket mer komplicerat än du kanske tror. Ta bränslesystemet, till exempel. Bilarna i går var avsedd att fungera på blyad bensin och vid mycket högre kompression. Bränslet i dag innehåller inget bly - alltså det tjänar upp problem i de äldre kraftverk, särskilt i form av ventilstyrning misslyckande. Botemedlet? Det finns ett par områden där du kan förbättra äldre fordon och användning av dagens bränslen. Saker du behöver
Wrench
Timing ljus
Lead tillsats
Rag
Förgasare
Packning
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven.
2

Justera timingen. Köra en äldre motor på dagens bränsle kräver timing att vara efterbliven några grader. Markera harmonisk balansaxel med krita på det angivna antalet grader du vill ställa in tiden på. (Detta kommer att vara ett experiment för varje enskilt fordon, men skjuter för 10 till 12 grader timing från tomgång och 34 grader total timing). Lossa distributör hold-down bolt med en skiftnyckel bara tillräckligt för att tillåta återförsäljaren att vridas. Anslut stroboskop till motorns tändsystem enligt tillverkarens instruktioner. Starta motorn. Vrid fördelaren tills stroboskop (när den riktas mot den harmoniska balansaxel) faller på antalet grader timing du vill arbeta på. Dra lastrummet ner bulten och stäng av motorn. Avlägsna stroboskop och stäng huven.
3

Lägg ett bränsle tillsats. Häll en ledande tillsatsen i tanken på din bil vid varje fil-up. Följ tillverkarens anvisningar om rätt mängd för att lägga till.
4

Byt förgasaren. Med fordonet parkerat och parkeringsbromsen åtdragen, öppna huven. Med hjälp av en skiftnyckel, ta bort luftfiltret (paus) bostäder och ställ åt sidan. Ta bort bränsleledningen med en skiftnyckel och wrap med en trasa för att undvika att spilla bränsle. Haka throttle koppling genom att ta bort klämman och stången från förgasaren. Ta bort fästbultarna från förgasaren och lyft av motorns insugningsrör. Byt packningen och placera den nya förgasaren på plats. Efterdra alla skruvarna, byt gas koppling och bränsleledningen. Byt montering luftventilator. Starta motorn och leta efter bränsleläckage. Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90377.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.