Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Konvertera Pre-1949 däckdimensioner till moderna motsvarigheter

Före 1949 hade biltillverkarna har inte en allmänt accepterad metod för beräkning av däckdimension. Många tidiga tillverkarna använt enhetliga hjul för alla sina fordon eller egna hjul. För klassisk bil entusiast, kan försöka storlek ett däck när ingen enhetlig kod för mätning var på plats vara svårt. De flesta tillverkare använde företagsspecifika koder för de däck som inte avser storlek. Numeriska dimensionering var tillgänglig så tidigt som 1940. Med någon slags dimensionering, kan du konvertera till samtida storlekar. Instruktioner
identifiera rätt storlek
1

Titta på hjulen på din bil. Om du har original hjul i dåligt skick, kan du fortfarande att kunna läsa storleken tryckt på däcket. Numeriska system existerade från omkring 1940 till 1964 och kan konverteras med en omvandling diagram (se Resurser). Till exempel, om ditt fordon använder 5,90-13 hjul, visar omvandlingen diagrammet närmaste matchning är P165/75R13 eller P175/70R13.
2

Mät däcket. Mät däckets höjd (diameter) från marken till toppen av däcket, däckets bredd från sidovägg till sidovägg, och diametern på fälgen.
3

Koppla mätningarna i en online konvertering kalkylator eller konvertering diagram som den som konstaterades på ajdesigner.com eller angelfire.com. Omvandlingen miniräknare och diagrammet tar dina mått och jämför dem med en modern ersättare storlek. Till exempel var en bias-ply däck från 20-talet i A78-14. Däck diameter var 24,2 inches och fälgdiameter var 4,5 inches. Omvandlingen diagram ger en nära match i P155/75R15 med mätningar av 24,2 inches på diameter och 4,0 tum på mönsterdjupet.
4

Kontakta en kropp-restaurering shop. De flesta organ-restaurering butiker gör klassisk bil restaurering och har ytterligare resurser, inklusive OEM listor. De är bekanta med moderna motsvarigheter för delar som inte längre är tillgängliga. En bra resurs av detta slag är klassikern ersättningar. Klassiska Restaureringar återställer alla sorter av klassiska bilar och är baserat i New York.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90631.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.