Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historia kuggstångskonstruktion Servostyrning

Kuggstångsstyrning servostyrning är standard på nästan varje bil som produceras i världen idag. Som begrepp är emellertid kuggstångsväxel väsentligen lika gammal som hjulet själv. Tidigast Kuggstångsstyrning

Rack och verk drev genom att ha ett hjul eller kugge rulla över en linjär yta för att skapa en mekanisk fördel. Tidiga versioner av kuggstångsstyrning som en styrmekanism kan ses långt innan uppfinningen av bilen när de dök upp på höga hjul trehjulingar av det sena 19th century.
Kuggstångsstyrning i bilar

fordon, kuggstångsdrivna styrning fungerar genom att ha en tandad mesh drev kugge med en tandad linjär rack. Ratten vänder drevet, som sedan förflyttar kuggstången från sida till sida, påverka styrning. Behovet av ett system som var mindre arbetskrävande under tyngden av ett fordon var nödvändig.
Ström kuggstångsdrivna styrning

servostyrning först skapades 1926 för Pierce Arrow Cadillac. Den KOSTSAMHET av genomförandet, dock inte hindrat den från att bli utbredd. Det var inte förrän 1951 som Chrysler Corporation introducerade världens första kommersiellt gångbara servostyrningen. Chrysler kallas systemet "Hydraguide."

Modern servoassisterade kuggstångsdrivna styrning använder en hydraulisk pump som drivs av en rem runt motorn för att skapa effekt som hjälper till vid rotationen av drevet.


Kuggstångsstyrning Variable Ratio Styrväxel

År 1974 inlämnade Arthur E. Clark ett patent för en kuggstångsdrivna variabel utväxling styrväxel som inkluderade en böjd tand struktur som ändrade planen och vinkel vid vilken drevet integrerat med kuggstången. Denna uppfinning belånade fördelen med servostyrning för att förbättra hanteringen, vilket möjliggör större respons med ännu mindre ansträngning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90924.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.