Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man kan förbättra körsträcka på en Classic Vehicle

En klassisk bil inte bara drar beundrande blickar, men det är också ett nöje att köra. Den ett område där ett äldre fordon i allmänhet inte matcha många moderna fordon, är dock att av bränsleekonomi. De flesta klassiker tillverkades med tyngre material och större kroppar. Naturligtvis var många klassiker också utrustade med V-8 motorer, som var tillräckligt stor och kraftfull nog att stöta på tunga chassit framåt när gaspedalen trycktes. Det är inte konstigt då att den gas körsträcka av äldre fordon ofta lidit. Ändå, det finns åtgärder du kan vidta för att förbättra din klassiska bränsleekonomi. Instruktioner
1

Upprätta en underhållsplan för din klassiker. Detta inkluderar oljebyten minst var 3.000 till 4.000 miles och en årlig TuneUp för motorn. Ta hand om motorn kommer att underlätta effektivitet och större besparingar på gas pump. Du måste också göra vissa luftrenaren eller filtret är rent. Annars kommer motorn lider av en otillräcklig lufttillförsel, vilket begränsar dess bränsleekonomi.
2

Test av däckens lufttryck. Även om din klassiska är utrustad med nya däck måste du kontrollera dem för att säkerställa att de är helt uppblåst. Om du kör bilen på för lågt lufttryck, kan du se en minskning av gas körsträcka med så mycket som 3 procent, vilket framgår av Federal Trade Commission.
3

Alter din körning stil. Bromsa ger dig förbättrad bränsleeffektivitet och bidra till att säkerställa säkerheten för din klassiska bil. Om du tar bilen eller lastbil på motorvägen, kan du öka din effektivitet genom att hålla sin hastighet lägre än 60 mph. Du kan också lägga miles till gallon genom att använda din broms och pedaler gas ömt. Det är, när du accelererar eller bromsar, gör det långsamt och gradvis. Var redo för stoppljus och ge dig själv lite utrymme i trafiken så att du inte ständigt bromsar och accelererar.
4

Trimma fordonets vikt, om det alls är möjligt. Leta efter saker som du kan ta bort från stammen. Till exempel, om du dragande en tung reservdäck, men inte riktigt köra den klassiska så mycket och är inte rädda för en platt, kan du enkelt ta bort reservhjulet. Detta innebär att du även kan ta bort domkraften och andra verktyg. Varje bit av vikt du kan ta bort hjälper bilens gas körsträcka.
5

Kör din klassiska endast vid speciella tillfällen eller kortare resor. Du kommer att spara pengar och använda mindre gas genom att välja att köra en mer bränslesnål bil för ärenden, pendling, stadskörning eller långa resor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90621.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.