Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur bestämma värdet på försäljningen av en Classic Car

bestämma värdet på en klassisk bil kan vara en förbryllande uppgift. Det finns många olika faktorer som påverkar vad en klassisk bil är värd på den öppna marknaden, oavsett om det är en $ 500.000 Ferrari Daytona Spider eller en $ 20,000 Ford Mustang. Med hjälp av några av de tips nedan bör hjälpa dig komma närmare bestämma värdet på en klassiker. Saker du behöver
Klassisk bil värde guide
Visa fler instruktioner
1

Hitta det genomsnittliga värdet av den klassiska bilen. Innan företaget fastställer värdet av alla klassiker, måste du först ta reda på vad prisintervallet på bilen är i utmärkt, bra eller under genomsnittet tillstånd. Detta kan vara svårt, eftersom Kelly Blue Book värderingar inte omfattar klassiska bilar, vilka är bilar som är 25 år eller äldre. Det bästa sättet att hitta vad en bil är värd är att titta på platsannonser som tillgodoser klassiska bilar, såväl som begagnad bil butiker i klassiska bil tidskrifter. Använd det genomsnittliga priset på de bilar du tycker är till salu eller priser som är noterade i värde guider som utgångspunkt för att hitta värdet av en viss klassisk bil.
2

Bestäm vilken form det är i. Om en klassisk bil behöver färg och en interiör, som dramatiskt kan minska dess värde. Och även om en bil ser bra ut, kan det ha en hel del rost gömmer sig under den vackra exteriör, vilket också kommer att minska dess värde.
3

reda på om bilen är original eller modifierad . Ofta är äldre bilar modifieras med eftermarknaden, icke-original hjul, mer kraftfulla motorer, olika interiörer och andra delar och tillbehör. Det finns vissa förändringar som anses acceptabelt, såsom periodens rätt hjul som fanns när bilen var ny och original motorer som har byggts om för att ge en lite mer makt. Klassiska bilar som är värda mest är oftast original och försonas.
4

reda på hur original och komplett den är. En klassiker med sin ursprungliga färg och inredning i bra form (kallas en "överlevande") är vanligen mer önskvärt än ens en bil som har haft en omfattande restaurering. Ibland även bilar som har omfattande patina från åldrandet men är fortfarande i grunden god form kan vara värt mer än en bil som har "over-återställd." Bilar som saknas trim bitar kommer också att vara mindre värda eftersom bitarna är potentiellt svåra att hitta och dyra att köpa.
5

reda på om bilen har någon olycka skador, vilket också kan köra ner sin värde. Om, å andra sidan, hade bilen mindre olycka skador och reparerades korrekt och ägaren kan bevisa det med kvitton och /eller foton, kommer värdet inte påverkas mycket.
6

Bestäm dess historia och om den har en dokumenterad tidigare. En bil som har haft fem eller 10 ägare genom åren kommer att vara värt mindre än en bil som har haft en eller två omtänksam ägare och levereras med 20 eller 30 års tjänst historia.
7

Bestäm bilens körsträcka. När det gäller klassiska bilar, är det sällsynt att hitta en med riktigt låga miles, men det kan vara en stor faktor i att bestämma värdet. Låga miles kan lägga tusentals dollar för att värdet av en klassisk bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90381.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.