Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Specifikationer för en Chevrolet 1957

1957 års Chevrolet liknade de '55 och '56-versioner, men det var annorlunda nog att få uppmärksamhet från invigningsdagen. Bilen var slankare, närmare marken och hade mycket mer makt än tidigare utgåvor. Det gjorde det en omedelbar succé, och att framgång fortsätter i dag eftersom det är en av de stora amerikanska klassiska bilar. Motorn

Tre grundläggande motorer fanns tillgängliga för att driva 1957 Chevrolet, men det fanns många alternativ. Det var inline, sex-cylindrig, 235-cubic motor till att börja med en en-FAT förgasare och 140 hästkrafter. Standarden Chevy motor var V8, 265-kubiktum med en två-FAT förgasare och 162 hästkrafter. Den större motorn var den 283-kubiktum, V8 och det är där många alternativ fanns. Hästkrafter varierade från 185 till 283, beroende på konfiguration. Det fanns två-fat, fyra-fat och två fyra-fat förgasare samt bränsleinsprutning och dessa val bestämd kraft och hastighet i stor utsträckning. Transmissioner var tre växlad med överväxel tillgängliga, och du kan få automatisk eller standard enhet.
Alternativ

Bränsleinsprutning var standard på Corvette, men det var ett alternativ för andra Chevys mot extra kostnad på den största V-8 motor. Luftkonditionering var en relativt ny teknik på den tiden, och var finns som tillval. Aggregatet var också ett alternativ. Servostyrning, bromsar makt och makt windows var också alternativ. Det fanns endast tre karossutformningar inklusive Bel Air, den 210 och 150-serien. Var och en av dem hade val av två-och fyrdörrars kupéer och sedaner, och det fanns stationsvagnar för varje modell.
Mått
p Alla av de Chevys, förutom Corvette, hade en 115-tums hjulbas. Bilarna var 200 inches lång, ungefär tre inches längre än föregående år, men med styling av stora fenor i ryggen, såg det längre. De Chevys var 73.7 inches bred och 62 inches tall. De körde på 14-tums däck, en förändring från föregående år 15-tums däck, vilket gjorde bilen närmare marken. Den '57 Chevy hade en 16-gallon bensintanken. Den använde 4 qts. av olja, 16 qts. av kylvätska och 2 poäng. varje sändning och differentierad vätska. Den 1957 Chevy kostar mellan $ 2122 och $ 2757 som bas bilar med inga alternativ.
Prestanda

top-end sport Coupe, med den största motorn och bränsleinsprutning, var en snabb bil jämfört med andra bilar i sitt slag. Den hade en topphastighet beräknas till 111 miles per timme, och kunde få till 60 miles per timme i åtta sekunder. Det kunde slutföra en fjärdedel mil i 16,6 sekunder. Gas körsträcka varierade från 7,7 till 14-miles per gallon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90723.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.