Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur dechiffrera en VIN-kod på en 1969 Dodge Dart

Dodge Dart tillverkades av Chrysler Corporation mellan åren 1960 och 1976. Det erbjöds som en tvådörrars, en fyra-dörrars, en cabriolet, en hardtop, en fastback och en kombi. Motorn erbjöds i många olika konfigurationer. År 1969 producerade GTS modell 330 hästkrafter från en 383-kubik-tums V8-motor. Den Vehicle Identification Number kan erbjuda en hel del information om ditt fordon. Följ dessa steg för att avkoda din 1969 Dodge Dart VIN. Saker du behöver
Vehicle Identification Number
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera Vehicle Identification Number, kallad VIN, enligt chaufför-sidan bifogas vindruteprofil till instrumentbrädan eller på titeln. På 1969-modeller och upp, är VIN också stämplat på ett tag ligger på chaufför-side fender under huven.
2

Tolka det första tecknet. Detta indikerar modellen. L betecknar en Dodge Dart. Andra koder är B för Plymouth Barracuda, C för Chrysler Newport, D för Dodge Polara, P för Plymouth Fury, K för Belvedere, V för Valiant, W för Dodge Coronet, X för laddare och Y för en Chrysler Imperial.

Billiga 3

Tolka det andra tecknet. Detta indikerar prisklass. L anger en standard Dodge Dart. S anger en specialitet Dart och P är en premium modell. Andra möjligheter inkluderar E för ekonomi, M för medium, H för hög, K för ett polisfordon och T för en taxi.
4

tolka det tredje och fjärde tecken. Dessa indikerar kroppen stil. 21 är en två-dörrars sedan eller kombi, är 23 en två-dörrars hardtop, 27 är en cabriolet, är 29 en två-dörrars sport hardtop, är 41 en fyradörrars sedan, är 43 en fyra-dörrars hardtop, 45 är en sex-passagerare kombi och 46 är en nio passagerare kombi.
5

Tolka det femte tecknet. Detta indikerar motorkod. A är för en 170 6-cylindrig motor, är B för en 225, är C för ett specialavtal för 6-cylindrig, är D för 273 8-cylindriga, F är en 318, är G för en 383, är H för en 383 hög-prestanda, är J för en 426, är K för en 440, är ​​L för en 440 hög-prestanda, är M en special-beställning 8-cylindrig, och P är för en 340 högpresterande motor.
6

Tolka det sjätte tecknet. Detta indikerar årsmodell. Numret 9 indikerar en 1969 fordon.
7

Tolka det sjunde tecknet. Detta indikerar monteringsfabrik. A är Lynch Road, Michigan, B är Hamtramck, Michigan, C är Jefferson, Michigan, D är Belvedere, Illinois, E är Los Angeles, Kalifornien, F är Newark, Delaware, G är St Louis, Missouri, och R är Windsor , Ontario, Kanada
8

Ta del av de kommande 6 siffror. Detta indikerar att bygga sekvensen och serienummer på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90620.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.