Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Skillnaderna i Morris & Austin Mini Coopers

Den moderna Mini är känd som James Bond bil eller Austin Powers fordon valet. Denna lilla men kraftfulla fordon härrör från den brittiska Austin Mini och Morris Mini bilar som var i själva verket skapats som svar på 1956 Suezkanalen kris, vilket drev upp bränslepriserna. Sir Alec Issigonis var fast besluten att skapa en liten och kraftfull bil som skulle konkurrera med de större bilarna i dag. Under de kommande tre åren arbetade han på sin design och 1959 presenterade Austin Mini och Morris Mini till Storbritannien Även om Austin och Morris delade mycket gemensamt, var Morris Mini-Minor känd för sin mindre design. Det är några detaljer som är kända för samlare och klassiska aficionados bil. Datum för produktion
Morris Mini och Austin Mini etiketter har fusionerats in i Mini 1969.

Austin Mini och Morris Mini var först lanserades i Storbritannien 1959. Fanns konstruktionsändringar och förbättringar motor under åren för att båda modellerna, men det är viktigt att notera att Austin och Morris etikett samman till det nuvarande namnet på Mini 1969 i Storbritannien Morris Mini K producerades i Australien och begränsas till försäljning på denna marknad. Det producerades fram till 1970. Datumen för produktion av Morris Mini anses vara 1959-1969. Alla bilar efter detta datum anses vara Minis.
Seat Design

Morris säten sattes i svart och svart-fleck klädsel. Sömmen på sätet skapade en central flöjt som sprang från framsidan till baksidan. Austin platser var i klädsel färgade av rött, blått eller fläckiga mönster. Sömmen på sätet skapade flera tunna flöjter som löpte från framsidan till baksidan. Senare på Austin platserna tog på ett mönster av svetsade flöjter men Morris sömmar mönster förblev densamma.
Hastighetsmätare Design

Morris Mini hastighetsmätare skapades med ett klart glas ansikte och ett silver nål design samtidigt hastighetsmätaren i Austin Mini hade en kräm-färgat glas design med en röd nål.
Companion Box Liner


Den ursprungliga Morris Mini ingår kartong liners i bakre följeslagare rutan medan Austin Minis hade de typiska platta liners i sällskap rutan. Den följeslagare rutan var belägen på vänster och höger bakre passagerardörrarnas sidor av fordonet. Ofta är dessa förvandlades till askkoppar under denna tidsperiod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90727.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.