Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man identifierar en Karmann Ghia Motor

The Karmann Ghia, tillverkad 1955-1974, använder standard Volkswagon luftkylda upprättstående motorer. Enligt Online Karmann Ghia Resources Karmann Ghia Engine Tech Tips och förfaranden, ger koden en bokstavsbeteckning och en sekventiell tillverkningsnummer. När koden refereras, identifierar den allmänna års tillverkning och motorns slagvolym storlek. Det står inte för eventuella motormodifieringar. Denna kod, då hänvisade till en VW diagram, ger tillförlitlig motoridentifikationsnummer kräver dock den enda exakta metoden demontering för att komma till cylindrarna för att mäta borrning och slaglängd. Saker du behöver Review, en Volkswagon motorkodsystemet diagram
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera på motorkod. Den motorkod ligger ovanför den huvudsakliga remskiva, fäst vid motorblocket, något till höger om mitten. Det är på en plan yta lätt kan lokaliseras tittar rakt på motorn från baksidan av bilen. Den kod som behövs är antingen en enkel-eller dubbel-brev benämning följt av ett sekventiellt tillverkningsnummer, "B 0000365," till exempel.
2

Leta efter bokstaven koden på en VW-kod diagram liknande den som finns på Karmann Ghia Online Resource webbplats (se Referenser). Bokstaven "B" i exemplet betecknar en 1970 1585-cc motor (1.600 cc).
3

Identifiera motorn ytterligare genom att referera till kod och löpnummer i listorna som finns på den Samba.com (se referenser). Dessa diagram erbjuda produktion detaljerna på vissa motorer samt ger intervall tillverkningsnummer. Dessa diagram kan också hjälpa till att identifiera andra mekaniska egenskaper, såsom överföring detaljerna och eventuella specialutgåvor fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90759.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.