Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1963 Ford Truck specifikationer

Ford ville utöka marknaden för sina berömda F-seriens lastbilar i början av 1960-talet. Fords tekniker kom upp med helgjutna koncept, där hytten och sängen är en kropp. Traditionellt pickup lastbilar gjordes med två stycken som hade en lucka mellan sängen och hytten. Detta hade aldrig gjorts tidigare och Fords ingenjörer såg det som ett sätt att spara produktionskostnaden. Den helgjutna sprang 1961-1963. Ford Faciliteter 1963

Under eran av uni-body, försökte Ford att fånga förorts marknaden. Ford fokuserat på att öka komfort i lastbilarna. Ford hade tre lastbilar som finns, F-100 1/2-ton, F-250 3/4-ton, och F-350 en-ton. Detta innebar att 1963 års F-serien hade en bättre interiör. Interiör förbättringar innebar Ford tillsattes 5 inches av skum på de invändiga säten, lagt bekvämligheter såsom luftkonditionering, och lägga mer isolering för att minska buller i förarhytten. Dessutom lade Ford ett panorama stor bakruta för bättre sikt. Enligt Ford, hade hela F-serien linje mer stil för att tilltala en mer förnäm skara. Som Ford försökte tilltala en bredare, mer sofistikerad konsument är det inte bortse från sin bas, bonden. Jordbrukarna tenderade att köpa avskalad versioner av Ford linjen så bekvämligheter såsom säkerhetsbälten, speglar och även bakre stötfångare fortfarande erbjuds som tillval på F-seriens lastbilar.
Tillgängliga motorer

Ford 1963 F-serien kom utrustad standard med 223 kubiktum, 137-hästkrafter straight-sex. Denna motor kallades körsträcka Maker.

292 kubiktum, var 186-hästkrafter V-8 är den enda V-8 alternativet. Den 292 kallades ett Y-block motor. Den hade en fyra-FAT förgasare för induktion och en borrning och slaglängd på 3,75 med 3,3 inches. Motorn avbröts 1964.

Ford utrustat sina bilar 1n 1963 med tre hastigheter och fyra-växlade manuella eller med en tre-växlad automatlåda.
The Body

Den helgjutna kom i två modeller, F-100 och F-250, 1963. Båda modellerna erbjuds en kort-säng och lång säng. Dessa lastbilar fanns bara i tvåhjulsdrift. Om du ville ha en steg-sida eller flare kroppen, detta var tillgänglig men kom inte i uni-body. Undergången av uni-body, producerad 1961-1963, var dess oförmåga att bära stora laster. Stora belastningar vridna ofta och förvridna trucken på ett sätt som skulle öppna dörrarna när de korsar järnvägsspåren eller hindra ägaren från att stänga dörren. Den helgjutna således upphörde 1963.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90752.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.