Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1967 Barracuda Fakta

Ursprungligen Plymouth Barracuda - ömt känd som ' Cuda - delade " A - kropp " av sin föregångare , den Plymouth Valiant , men för 1967 genomgick en fullständig omgestaltning . Plymouth har också lagt till en två - dörrars hardtop och cabriolet till den befintliga fastback version . Konstruktionsegenskaper

1967 design - av John E. Herlitz och John Samsen - präglades av koks - flaska side konturer , bredare öppningar hjul och böjda sidan glas . Användningen av krom trim var betydligt mindre än på tidigare modeller . 1967 -modellen har också några sidomarkeringsljus eller reflektorer , som svar på federala säkerhetsstandarder .
Motor

Som en del av 1967 års restyling , vidgade Plymouth motorrummet av A- kroppen för att rymma den så kallade 383 motor för att passa i den. Motorn levererade 280 hästkrafter och 400 foot- pounds av vridmoment .
Topplock

topplock av 1967 Barracuda är gjutjärn , målade för att matcha deras motorblock . Förkromad ventil täcker en del av det så kallade Formula S paketet , när den beställs med en 383 motor på 1967 års modell .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90541.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.