Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man tar bort 76 Corvette tändkablarna

1976 års modell är en del av C3 eller tredje generationens Corvette. Byta tändkablarna och kontroll skick pluggarna är en bra idé i regelbundet underhåll av din bil. Den C3 Corvette inkorporerar en tänd avskärmande system som har utformats för att minska motorbuller och interferens tillbaka till radion. Dessa skärmande bitar måste tas bort för att få tillgång till tändstift kablar. Saker du behöver
tändkabeln borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta och öppna huven.
2

Leta tändningen skärmning över fördelarlocket. Det är en förkromad församling finns i centrum bakre delen av motorrummet. Ta bort vingmuttern på varje sida av avskärmningslocket med fingrarna och ta bort den från bilen. Bort avskärmningen benen täcker och håller tändkablarna på plats och ta bort dem från bilen.
3

bort ledningarna tändstiftet vävstolar ansluten till vardera sidan av skärmen monteringsposter. Stolparna är benen målade i samma färg som motorn och är monterade på blocket. Ta bort alla kablar från vävstolar. Det kommer att finnas fyra kablarna till varje sida.
4

Ta bort de fyra vingmuttrarna som håller avskärmande omslag på varje sida av motorn. De ligger direkt över tändstiften. Varje platta täcker två tändstift. Ta bort skydden för att få tillgång till trådarna
5

tag i bagageutrymmet med ett tändstift tråd borttagningsverktyg -. Början på närmast kabeln till fördelarlocket - och bestämt dra uppåt på det tills den släpper från tändstiftet. Ta tag i andra änden av kabeln som ansluter till fördelarlocket och dra den tills den bryts loss.
6

Upprepa processen med de återstående 7 tändkablarna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90987.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.