Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Chevy 454 motor Information

I 1970 introducerade General Motors 454 kubiktum (7.4L) motor baserad på sina tidigare 396 och 427ci big block plattformar. Denna motor användes i både bilar och lastbilar för tunga arbeten och prestanda applikationer. Stor slagvolym

Efter flera år av tidigare produktion, ökade Chevrolet förskjutningen av sin big block motor genom att förlänga slaget av 427ci motor 3,76-4 inches. Hålet återstod 4.25 inches.
Utbytbara delar

Eftersom den grundläggande cylinderblocket designen förblev densamma, var vevaxeln den väsentliga skillnaden. Som med det lilla blocket Chevrolet motorfamilj, många av de äldre, mindre förskjutning big block delar bytas med den nya 454ci motorn.
Tillgänglighet

Inledningsvis en resultatorienterade motor, var 454ci motor tillgänglig på Corvetter och Chevelle SS-modellerna, men var också ett alternativ i större bilar och GM linjer lastbil. Addera skillnaden från 396/427ci Motorer

att tillgodose de ökade dimensioner och stroke hos vevaxeln, var vevaxeln inte internt balanserade. Snarare utnyttjas GM ingenjörer extern vikt modifieringar på Harmonic balancer och svänghjul /flexplates. Den cylinderhuvuden införlivat vissa förändringar också, men den grundläggande konfigurationen var likartad.
Uteffekt

Med utgång rankad så stor som 450 hk 1970, den 454ci motor var en av de producerade mest kraftfulla motorer. I modifierade racing applikationer, kan motorn producerar långt över 750 hk.
Produktion

454ci motor fanns inte tillgängliga i bilar efter 1976, men varit tillgänglig i GM lastbilar genom 2000, vid vilken tidpunkt 8.1L (496ci) motor ersatte den i produktion fordon. Den 454ci motorn är fortfarande en populär eftermarknad och marinmotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90372.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.