Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historien om Packard Cars

Den amerikanska bilindustrin har en lång, rik och dynamisk historia. Bland namnen från det förflutna är Packard Motor Car Company. Deras slogan, "Fråga mannen som äger en," blev synonymt med fordonsindustrin lyx. Trots ett antal innovationer inom bil-och motorkonstruktion genom årtiondena, marknadskrafterna så småningom leda till slutet för en av de mer banbrytande företag i branschens historia. Början

År 1898 köpte James Ward Packard en Winton bil. Trots Wintons har ett rykte om kvalitet, var Packard missnöjd med bilen och trodde att han kunde bygga en bättre. Så i 1899 han och hans bror, William, började bygga bilar på en butik i Warren, Ohio, och kallade den Ohio Automobile Company. Fyra år senare flyttade företaget till Detroit och bytte namn till Packard Motor Car Company.
Engine Design

James Ward Packard var handeln en maskiningenjör och byggde sin första bil som en encylindrig buggy-typ fordon. Men snart var företaget utveckla större motorer och mer avancerade karossutformning. En av de första innovationerna var Inline Åtta motorn, den största av som hade en 359 kubik-tums förskjutning. Packard var också det första företaget att producera en 12-cylindrig motor, en innovation som så småningom skulle bli branschstandard.
Prestanda

Företaget sätter sin bilar på prov i ett antal längdskidspår. Den kanske mest kända av dessa bilar var Grey Wolf. Byggt i början av 1900-talet som en racing bil, hade Grey Wolf en fyrcylindrig motor och vägde bara 1300 £. År 1904 satte bilen två skivor mark hastighet och slutade fyra i det årets Vanderbilt Cup race. År 1919 satte Packard återigen en hastighetsrekordet på land, denna gång skjuta en 12-cylindrig motor med hastigheter på 149 mph.
End

Packard blomstrade i inlägget -världskriget era genom att bygga dyra lyxbilar som konkurrerade med General Motors nya Cadillac varumärke. Under andra världskriget, Packard, liksom många tillverkande företag, vände sig till militär produktion, bygga flygmotorer. Men efter kriget, hade företaget svårt att hitta tillräckligt med råvaror för att återgå till att bygga konsumenternas bilar. Packard hjälpte kämpa kollapsen tillfälligt genom att bygga mindre bilar för att vädja till medelklassens köpare. Men med försäljningen sjönk med 1950-talet, var företaget tvunget att gå samman med Studebaker. I slutet av decenniet, skulle bolaget släppa Packard namn.
Utförda Resurrection

1995 köpte Roy och Barbara Gullickson rättigheterna till Packard namn och försökt att återuppliva företaget genom att designa en 12-cylindrig, 525-kubik-tums motor. Projektet fick aldrig grepp, och Mr Gullickson försökte sälja sin ägarandel i bolaget för $ 1,5 miljoner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90338.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.