Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur jag reparera en Corvette Clock?

En stor del av den stolthet och glädje av Corvette ägande är att ha alla installerade funktioner operativa och i gott skick oavsett ålder på bilen. Detta inkluderar klocka Corvette, som enligt Corvette tidningen, har alltid varit en problematisk klocka på grund av dess känslighet för temperaturförändringar och dålig chockbeständighet. Corvette ägare kan dock reparera klockan genom att ersätta den gamla rörelsen med en ny kvarts rörlighet kit som övervinner både temperatur och stötar frågor, men ändå är det samma utseende som originalet. Arbetet kan göras på mindre än fyra timmar med några verktyg och material. Saker du behöver
Kombinationstång
Spetstång
Platt-mejsel
5/16-tums mutterdragare
Pincett
Nya Corvette kvarts rörlighet kit

Visa fler instruktioner
1

Avlägsna Corvette klockan från bilen enligt Corvette verkstadshandbok instruktioner.
2

Grip inställd stammen på framsidan av Klocka med kombinationstång och vrid den inställda stammen moturs. Använd nål-tång för att hålla fast inställda stammen som den uppsättning vrids bort. Addera 3

Öppna de två halvorna av klockan bostäder genom att föra in en platt-mejsel mellan sömmarna och vrida spetsen. Skilja infattningen och objektivet höljen försiktigt med händerna.
4

Ta strömterminalerna på baksidan av det bakre höljet med 5/16-tums mutterdragare. Vrid terminala muttrarna moturs för att ta bort.
5

Ta klockmekanismen genom att dra den rakt ut från huset.
6

ta bort klockan händerna genom att gripa var och en separat med pincett under deras respektive nav och försiktigt lyfta upp dem. Placera ett finger på toppen av var och en när de tas bort för att hindra dem från att flyga av och troligen skadas. Om klockan händerna behöver målas, måla dem på denna punkt så att händerna blir torra när klockan är redo för att monteras.
7

Ta urtavlan med platt-skruvmejsel att böja ratten kvarhållningsflikar upp något från ratten plattan. Använd nål-tång för att räta ut dial flikarna efter avlägsnande av ratten. Undvik att röra vid ratten ansiktet med fingrarna.
8

bort ratten plattan och gummi chock kragarna montera från baksidan av klockan rörelsen bostäder med hjälp av nål-tång.
9

Ta bort den gamla rörelsen genom att lyfta det rakt ut från huset. Spara redskap och handen navsystem från den gamla rörelsen för att anpassa den nya rörelsen, enligt Corvette Quartz klocka kit tillverkarens anvisningar och rekommendationer.
10

Installera nya monterings hylsor från Corvette kvartsur rörelse satsen i ratten plattan genom att trycka på varje gummiskyddet i ratten plattan med fingrarna.
11

Installera gamla klockan redskap och handen navsystem på den nya kvarts rörlighet, enligt tillverkarens anvisningar.
12

Placera rörelse på ratten plattan kantar fästöron med kragarna gummi chock och tryck på plats. Säkra rörelsen med hållarna och slå plattan nötter. Använd 5/16-tums mutter föraren att Dra fast muttrarna.
13

Placera urtavlan på ratten plattan och rikta kvarhållningsflikama i sina respektive ståndpunkter. Böj hållartungoma över kanten på ratten plattan med hjälp av nål-tång för att säkra ansiktet mot ratten plattan.
14

Placera timvisaren på dess centrumnavet med fingrarna samtidigt som man inte röra urtavlan. Gör samma sak med minutvisaren och svep-second hand. Rikta in händerna så att de inte vidrör varandra genom att ange dem alla över varandra vid 12-klockan.
15

Gå klockan halv rörelsen bostäder och klocka bezel och objektivet hälften tillsammans på monteringsflikarna. Se till att handen inställningen stammen är i linje med hålet i linsen som de två halvorna möts. Använd spetstång för att böja flikarna på plats för att säkra de två halvorna.
16

Installera Corvette klockan efter de rekommendationer och förfaranden som beskrivs i Corvette manualen gäller för året av Corvette . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98440.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.