Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Historien om Ford Mustang Pony Car

Ford Mustang föra ryggar många minnen för sina ägare cruising på en fredag ​​kväll. Historien om Mustang är fascinerande eftersom det för alltid förändrat utseendet på amerikanska sportbil. Historia

1961, var Lee Iacocca general manager och chef för Fords division. Han hade en vision att skapa en liten sportig bil till ett överkomligt pris för att dra nytta av baby Boomer konsumentmarknaden. Den visionen var Ford Mustang också kallas ponny bilen. Ursprungligen bilen namngavs efter P-51 Mustang jaktplan, men folket gjorde sammanslutningar av namnet "Mustang" med hästen och fastnade hästen designen. Den första Ford Mustangs såldes den 16 april 1964 har försäljningen av 22.000 på den första dagen.
Typer

1965 Carroll Shelby samarbetat med Ford för att producera Shelby GT-350 Mustang. År 1967 kom Ford ut med Mustang Fastback för att kunna konkurrera med Chevy s nya Camaro SS. I slutet av 1969, fick Ford Mustang annan genomgång med lanseringen av Mustang Boss 469. Detta var Fords svar att konkurrera med Chevy Camaro Z-28. NZ Mustang hemsida säger att Mustang Boss 469 är en av de mest eftersökta mycket efter Mustang ponny bilar från bil samlare. Ford åter släppa Ford Mustang Boss under 2012.
Falcon Connection

Ursprungligen var Mustangs byggdes baserad på Ford Falcon chassi och delar. Detta gjordes för att få bilen som produceras kostnadseffektivt och snabbt. Det var inte förrän 1974 som Ford Mustang slutade produceras med Ford Falcon delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98434.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.