Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Bugatti Historia

Bugatti bilar är kända för överlägsen hantering, hög effekt och ett orimligt prislapp. Dessa bilar förtjänat sitt rykte genom mer än 2.000 Racing vinner. Bugattis var fordonet i valet för de rika, och har förblivit bland de mest sällsynta och värdefulla samlarobjekt bilar i världen. Den Bugatti företaget var skapandet av den begåvade, viljestark Ettore Bugatti, som krävde, och i vissa fall uppnås, perfektion från sina anställda såväl som hans bilar. Origins

Ettore Bugatti föddes 1891 i Milano, Italien, son till en berömd skulptör, formgivare och möbelsnickare. Som tonåring, utformade Ettore Bugatti och tävlade motordrivna trehjulingar. Han byggde sin första bil 1901, som visar att fordonet vid en Milan utställning. År 1909 öppnade Bugatti en bilfabrik i en övergiven färgerier i Molsheim, Tyskland, numera en del av regionen Alsace i France.Bugatti s första produktionsmodell var typ 10. Han formade ramen direkt till upphängning, en konstruktion som tillät lägre vikt samt högre fart, bränsleeffektivitet och hantering. Den grundläggande chassi designen överlevde i alla senare Bugatti bilar, som gjorde den karaktäristiska hästskoformade kylargrill. Addera Prestige

Bugatti utformat sina bilar med möda och precision. Monteras för hand, med sina ytor gnuggade till en blank yta, kom Bugattis ur Molsheim fabriken i begränsat antal. De var dyra, ovanliga bilar som haft hög status bland europeiska aristokrater. Under hela sin historia, producerade Molsheim fabriken endast ca 8.000 bilar. Omkring 2.000 Bugattis har överlevt, och de förblir en av världens mest värdefulla bilar.
Racing Historia

Bugatti själv konstruerade delarna att vara så lätta och effektiva som möjligt. Han körde sin fabrik med ett oförsonligt fientlig inställning till några små brister i konstruktion eller tillverkningsfel. Om en modell visade något funktionellt problem, produktionen stoppas omedelbart medan Bugatti omarbetat sin grundkonstruktion. De modeller som lyckades blev några av de bästa racing bilar någonsin made.In 1924, förde Bugatti ut Type 35, som uttryckligen utformats för Grand Prix-banan. Modellen hade en effektiv, kraftfull 8-cylindrig, 2-liters motor, expanderat i efterföljande modeller till 2,3 liter. Den typ 35 levererade Bugatti allra första Monacos Grand Prix segrar, och mer än 2.000 senare segrar. Addera en bil för Kings

Bugattis inte tänkt att tävla var utformade som fordon med ett unikt syfte och marknad. Den typ 52, till exempel, byggdes uttryckligen för sin unge son Jean. Bilen var sex meter lång och vägde bara 150 kg. Dess liten elmotor nådde en toppfart på 12 mph. Jean blev senare en respekterad bil designer i sin egen rätt, att skapa flera framgångsrika produktionsmodeller. Att veta riskerna med biltävlingar, men förbjöd Emile Bugatti sin son från att någonsin ta ratten i competition.Bugatti introducerade enorma Royale 1926. Den Royale var den mest lyxiga, dyra fordon i världen. Den 8-cylindriga, 12,7-litersmotor vägde 840 £. och sträckte fem meter i längd. Den Royale hade 300 hästkrafter och kan nå en oerhörd hastighet av 125 mph. Bugatti konstruerade den för Europas rika monarker. Men även i en extravagant tid, det fanns inga köpare till den magnifika Royale. De sju tillverkade bilar överlever endast som museiföremål. Bugatti anpassas senare Royale s kraftfull motor för användning i självgående rälsbussar kallas Autorails.
Triumph och tragedi

En seger i 24-timmars LeMans 1939 förde Bugatti till toppen av sin ryktbarhet som en racerbil tillverkare. Men strax efter denna triumf, slog tragedin. Medan provköra en ny modell på en liten, öde väg nära Molsheim fabriken, vinglade Jean Bugatti för att undvika en berusad brevbärare på cykel. Den Bugatti arvinge, en av fabrikens mest talangfulla designers, dog i vraket. Under nästa år, invaderade Nazityskland Frankrike och Bugatti fabriken stängdes.
Döden och reinkarnation

Bugatti planerar att återuppta produktionen efter kriget, förbereder sig för att öppna ett nytt Fabriken i den franska staden Levallois. Hans död 1947 avslutade Bugatti företaget som oberoende biltillverkare. Företaget överlevde genom produktion av flygplansdelar fram till försäljningen till Hispano-Suiza 1963. År 1987 köpte italienska affärsmannen Romano Artioli rätten till Bugatti namnet och flyttade företaget till Italien. Artioli, Paolo Stanzani och Marcello Gandini förde ut EB110 Bugatti i 1989.In 1993, köpte Artioli Lotus, ett annat känt namn i sportbilar. Han sålde rättigheterna till Bugatti namnet till den tyska bilindustrin jätten Volkswagen 1998.
Typ Veyron

Företaget utformat flera konceptbilar, däribland EB118, med en 18-cylindrig, 555-hästars motorn, och Chiron. År 2000 införde Volksagen /Bugatti EB 16/4 Veyron, en bil med en turboladdad, 1001-hästars motor och en toppfart på 253 mph. I traditionen av Bugatti Royale, utformade Volkswagen Veyron mer som ett museiföremål än som en användbar transport enhet. Med inredning tillverkade av det franska modehuset Hermes, genomförde Veyron en prislapp av $ 2,3 miljoner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98384.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.