Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Historien om bilen Windows

Idag bilförare och passagerare tar för givet den moderna versionen av bilen. Knappt 100 år sedan vanliga bil element, såsom fönster och vindrutor, sågs som en lyx istället för en nödvändighet. Första Bilar Till Salu De första bilarna kan endast köras i bra väder.

Den tidigaste versionen av den moderna bilen skapades 1769 av fransmannen Nicolas Cugnot. Det var fönsterlösa och utvecklad för att köras på ånga och transport kanoner. Födelsen av moderna bilar kom 1886 med uppfinningen av motorn, men majoriteten av bilarna var fönsterlösa till 1929.
Första Vindskydd
Fords modell T var den första massproducerade bilen . p Om en förare valt bort bära skyddsglasögon under körning, hade han att välja att köpa en valfri vindrutan. Henry Ford erbjöd detta för sina berömda Model T. Senare bilmodeller hade en en-person-top och gardiner på sidan, men det misslyckades med att skydda förare och passagerare från regn och andra hårda vädret. Wrap-around glas var populär och ganska överkomligt med 1929, vilket snabbt blev en statussymbol Addera ditt Tidiga uppfinningar
Laminerade vindrutor är ett säkerhetskrav i varje bil idag..

Före laminerade vindrutor, splittrades de vanliga glas fönster i en bil till vassa bitar när de delas. Laminerade vindrutor gjordes 1927. Bara ett tunt lager av laminat mellan två lager av glas minskar skador och bidragit till att stärka vindrutan.

År 1903 uppfann irländaren James Henry Apjohn mekaniska vindrutetorkarna. De bestod av två borstar som förflyttas vertikalt på glaset. American Mary Anderson patenterat en "svängarm" 1905. Men dessa tidiga torkare var besvärligt att arbeta eftersom de krävde en hand för att driva dem medan däremot tvungen att styra bilen och styra växelspaken och bromsar. (Se referens 3) katalog
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98439.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.