Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur man använder en vev för att starta en bil

I dagens värld av elektriska förrätter, några människor måste vända en vev för att starta sin bilmotor. Det är faktiskt inte möjligt att göra det på dagens bilar. Utanför en antik bil, är den enda auto kan du använda en vev på en 1960 modell (eller äldre) med en roterande motor. Du kan behöva veven om bilen har en låg batteri eftersom vev start inte använda så mycket makt som den elektriska startmotorn. Den största oron är att titta ut för bilens "kick" som det vevar, vilket kan skada dig om du inte är förberedd. Saker du behöver
Motor crankAssistant
Visa fler instruktioner
1

Se den akuta handbromsen är på, och växelspaken är i neutralläge. Ha en medhjälpare dra ut choken och trycker ner gaspedalen två eller tre gånger för att prima motorn.
2

Sätt veven i motorns drivaxel. Det bör finnas ett hål längst ner på bilens främre fronten. Sätt veven med sin böjda axel pekar till vänster (Om du stöter på bilen) och något nedåt.
3

Stå sidled till bilens front, med din högra sida vänd bilen. Grab på veven med höger hand, greppa den så fingrarna är på toppen av handtaget. Håll tummen borta från ditt grepp, hugg det under handtaget.
4

Veva i moturs riktning upp till toppen (där de böjda axeln pekar uppåt). Återgå veven till sitt ursprungliga läge och ge det en andra tur.
5

Har din assistent släpper choken och vrid tändningen till läge. Veva ytterligare ett varv, och motorn ska starta. Om den inte gör det, inte tillbaka veven till sitt ursprungliga läge tills tändningen slås av.
6

bort veven från motorn när den väl har startat. Sparken från motorn kommer troligen att ha flyttat ut på drivaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98375.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.