Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Pickup Vs. SUV

När det blir dags att välja en lastbil, kanske du frestas att tro att det är liten skillnad mellan en pickup och en SUV. Men de två klasser av fordon är helt olika i sina styrkor och svagheter. Även om de är klädda i fina funktioner, är pickups utformade för att vara arbetshästar, medan stadsjeepar är bättre lämpade att vara familjens bil. Säkerhet

gäller krasch utfall, pickuper och stadsjeepar både har en fördel framför mindre, lättare fordon. Genom sin konstruktion, dock pickups är föremål för vissa säkerhetskrav nackdelar. De flesta pickuper saknar en full-size baksätet, vilket är den säkraste platsen för en passagerare att i händelse av en krasch. Pickup är också mindre benägna att vara utrustad med säkerhetsanordningar såsom låsningsfria bromsar, antispinn och sidokrockkuddar än är dyrare stadsjeepar som syftar till en familj marknad.
Hantering

pickup har väsentligt annorlunda viktfördelning än de flesta stadsjeepar, vilket resulterar i tydliga hantering skillnader. I en pickup med en tom last säng, är huvuddelen av fordonets vikt i fronten, och i kombination med bakhjulsdrift, kan detta orsaka problem med dragkraft och hantering. Mer balanserad front-to-back viktfördelning i stadsjeepar, tillsammans med förekomsten av fyrhjulsdrift i klassen, innebär att stadsjeepar ofta har den fördelen framför mickar i denna kategori.
Cargo

öppna sängen av en pickup tillåter större flexibilitet när det gäller att hantera lasten. Cargo är mindre begränsad av volymen av lastutrymmet, och lastning och lossning är lättare. I stadsjeepar, är lastutrymmet balanseras med passagerarutrymme, vanligen resulterar i mindre, smidiga lastutrymmen. Den slutna lastutrymme av en SUV, innebär dock att lasten inte är utsatt för väder och vind, och laster kan halas säkrare och med mindre risk för skador än de kan i en pickup.
Fuel Ekonomi

Varken pickups eller stadsjeepar är de mest bränsleeffektiva fordon på vägen, och variationer inom varje klass innebär att det inte finns någon klar vinnare när det gäller bränsleekonomi. Enligt regeringens Fuel Economy hemsida, de mest bränslesnåla stadsjeepar, som uppnår upp till 34 mpg, långt snabbare än de mest effektiva standardstorlek pickups, vilket kan göra bättre än 23 mpg, men det är på grund av tillgängligheten av hybrid stadsjeepar. Å andra sidan, de minst effektiva stora stadsjeepar sörplar gas, presterar så dåligt som 10 mpg, medan de värsta standard mickar fare något bättre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80273.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.