Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Vad är ett fordon VIN ?

En av de första frågor att besvara när man köper bilförsäkring , registrera ett fordon eller ens göra en rapport fordon historia är , " Vad är VIN ? " Det enda grupp av siffror kan verka som det är nyckeln till bilens identitet . Egentligen är detta sant : " VIN " står för " Vehicle Identification Number . " Syfte

Detta serienummer är fäst i bilen på fabriken , och identifierar din bil genom att göra , modell och tillverkningsår . Den innehåller också information om motor , transmission , ursprungliga färgen och andra alternativ . Varje bil och lastbil har en unik VIN , och tillsynsmyndigheter använda den för att positivt bekräfta ett fordons statistik . I fall av bilstölder , är VIN viktigt för återhämtningen , och tillverkarna kan använda VIN för att spåra och bekräfta garanti och reparationer återkallande.
Placering av VIN

på bilar byggda efter 1981 , består VIN av 17 bokstäver och siffror . Det kan finnas på flera ställen på bilen : en stansad metallplatta fäst till toppen av instrumentbrädan på vänster fram ( syns genom vindrutan ) , och ett klistermärke på förarsidan dörrkarmen är de vanligaste sådana platser . VIN är även noterade på en bil titel och registrering , och ibland stämplat på motorn och andra interna kroppsdelar . Vissa ägare kommer att ha VIN etsat på glaset och andra kroppsdelar för extra skydd mot stöld .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79603.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.