Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur berätta om en av motorerna byggs

När du handlar för en begagnad bil, kan du utvärdera tillståndet av bromsarna och bälten på en provkörning. Men kommer en provkörning avslöjar inte om en begagnad bil har en ombyggd motor. Medan nya ombyggda motorer är likvärdiga med en ny motor, en begagnad ombyggd, ofta sammansatta av skrot delar, kan orsaka upprepade kostnader och huvudvärk. Med hjälp av en mekaniker, metodiskt inspektera en begagnad bil du vill köpa för vissa gemensamma drag ombyggda motorer. Saker du behöver
mekaniker
Flash ljus
Förstoringsglas
Titel eller Deed
VIN
Car Fax
Repair Historia
Pencil
Paper
Gamla kläder
Rags
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta efter VIN eller chassinumret. Den 17-alfa-numerisk VIN, enligt Department of Motor Vehicles, är fingeravtrycket eller kontrollampa identifierare av en bil. Den kodar detaljer såsom bilens år, märke, modell och staden av produktionen. Även bilar tillverkade före 1981 inte var skyldiga att ha 17 tecken VIN, ska nya bilar ha numret stämplat på motorblocket.
2

Be din mekaniker att inspektera cylindrarna. Efter år av körning, kan en motorns cylindrar förlorar sin runda form. Innan nya kolvar och ringar kan monteras in i cylindrarna, måste en mekaniker finslipa och omforma cylindrarna. En begagnad bil med hög körsträcka men cylindrar runda kan ha en ombyggd motor. Obs: När re-Honing cylindrar är inte problematiskt, kan upprepas ombyggda göra cylinderväggarna tunna och spröda
3 Nya eller polerade vevaxellager kan antyda ett motorbyte..

söka efter nya eller polerade vevaxellager. Över tid, värme, kan brist på olja smörjning, tryck, smuts och grus eller förskjutning orsaka vevaxellagren att bära. Även normalt "slitage" sker över tiden som vevaxeln roterar, kan nya eller polerade lagren indikerar att motorn inte är original.
4

Kontrollera motorblocket och inuti ramen för verktygsmärken och repor. Dessutom, kolla för missfärgning, ny färg, ovanligt ren ventiler eller ringar. Även om vissa förare är sparsmakad i sina motorer och sjukvård, kan det också vara ett tecken på att den ursprungliga motorn har bytts ut.
5

Be säljaren för kopior av underhåll kvitton eller en tjänst bok som krönikor servicebesök till serviceavdelningen. Om du ska köpa bil från en återförsäljare, be om en Carfax rapport, som är en mekanisk rekord för bilen, speciellt om bilen är en certifierad begagnad bil. Fast inte idiotsäkert, bör Carfax dokumentera eventuella motorns arbete och säkert om motorn har bytts ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79575.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.