Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Problem med Cadillac SRX

The Cadillac SRX är en femdörrars Sports Utility Vehicle (SUV) först introducerades på marknaden under 2004. Denna SUV erbjöds med två motoralternativ, en V6 och en mer kraftfull V8, och två alternativ växellåda presenterar antingen fem hastighet eller sexväxlad automatlåda. Trots att Cadillac är en betraktas som en lyx biltillverkare, har SRX drabbades problem som har lett till flera återkallade produkter sedan den infördes. Accelerator Pedal

Den 9 februari 2005 hölls ett återkallande föreläggande till ägare av över 19.000 modeller av Cadillac SRX tillverkade under 2004 för att korrigera ett problem med gaspedalen. Pedaler på dessa enheter hade problem med sina returfjädrar, vilket innebär att bilens motor inte återgå till sitt tomgångsvarvtal på under tre sekunder som krävs enligt Federal Motor Vehicle Safety Standard 124. Den praktiska effekten av detta är att stoppsträckan av fordonet är längre än väntat och större tryck på bromspedalen behövs.
Styrlänksystem

Cirka 41.000 modeller påverkades av ett problem med styrinrättningen där brickor i fel material har använts vid tillverkningen av anordningen. Dessa brickor kan spricka och falla bort från aggregatet, vilket leder till stort spel i kontrollgruppen. I extrema situationer kan hjulenheten faller bort från bilen med möjlighet det avskilja hydraulisk broms slang, och bilen kan vara inblandade i en krasch. En återkallelse meddelandet lämnats den 9 juni 2004.
Låsningsfria bromsar

På vissa fyrhjulsdrivna modeller av SRX, ett problem med låsningsfria bromssystem innebar att även om föraren trycker på bromspedalen, bara det låsningsfria bromssystemet skulle fungera under en och en sekund kvarteret och det främsta bromssystemet skulle inte börja arbeta förrän efter denna tid. Resultatet av detta skulle vara en ökning av avståndet som behövs för att stoppa bilen, vilket kan resultera i en krasch. Problemet orsakades av datorprogram styr låsningsfria bromssystemet, och en återkallelse på 29 mars 2004 tillåts återförsäljare att omprogrammera detta system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79325.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.