Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man söker ett fordon titel History by Name

Ingen vill fastna med en "citron" när man köper en begagnad bil. Tyvärr är en "ren" titel inte alltid helt ren. A 2009 Consumer Reports undersökning visade att ett fordons ren titel är ingen garanti för att det har varit olycksfri. Lyckligtvis kan du kolla in en bil historia genom ett antal välrenommerade källor. På grund av den federala Förarens Privacy Protection Act (DPPA), kan du inte söka efter ett fordon titel av ägaren namn eller registreringsnummer --- om du inte har en DPPA tillåten användning för denna information. Du kan söka ett fordons titeln historia med bilens Vehicle Identification Number (VIN) eller titel nummer. Instruktioner Sökning efter Vehicle History Använda en VIN
1

Hitta bilens VIN. Du kan hitta den på en kopia av titeln eller genom att titta på förarsidan instrumentbräda. VIN är också på förarsidans dörr inlägg som du ser när du öppnar dörren.
2

Sök efter ett fordon historia om en av de platser som godkänts av National Motor Vehicle Titel Information System (NMVTIS) . Denna justitiedepartementet Programmet inrättades för att skydda konsumenterna från att köpa osäkra eller stulna fordon. De NMVTIS-godkända leverantörer är Auto Data Direct, Inc., Carco Group, Inc. och MOBILETRAC (se Resurser). Dessa webbplatser innehåller information fordonets historia sammanställts av NMVTIS som inkluderar:. Titeldata, bärgning historia, vägmätarens totalförlust historia och varumärke historia
3 uppmärksamhet

betala till ett NMVTIS fordon historia rapport som visar varumärket, totalförlust eller bärgning historia. ("Brand" historien hänvisar till ett fordon att stämplas som en "skräp", "rädda" eller "översvämning" fordon.) Detta är en varning om att fordonet kan vara skadligt. En "ren" bil skulle ha någon information som rapporteras i dessa områden.
4

Begär en kostnadsfri VINCheck från National Insurance Crime Bureau.
5

Uppföljning på rena rapporter mottagits från NMVTIS leverantörer och VINCheck genom att köpa rapporter fordon historia från kommersiella källor såsom Carfax och Autocheck. Consumer Reports rekommenderar att man använder flera källor för att kontrollera ett fordons historia, eftersom en ren rapport inte anger att alla rapporter kommer att vara ren.
6

Fråga säljaren om fordonet titeln historia. Många används bilhandlare lämna rapporter fordon historia kostnadsfritt. Om du köper en bil från en enskild ägare, ska hon ge dig information om fordonets olyckan och reparation historia. Hon kanske kan berätta för dig vem som ägde bilen tidigare och hur många ägare bilen har haft.
Begär en Tillåtet använda för att söka efter ägaren Namn
7

Fråga din lokala avdelning av motorfordon (DMV) hur man får tillåtas enligt DPPA att komma åt personlig information om ett fordons ägare historia. Personlig information omfattar namn, adress och förarens licensnummer. Den DPPA begränsar användning av ett antal registreringsskylt eller VIN för att söka efter namnet på ett fordons ägare, med namnet på en förare att hitta postadress eller hemvist föraren, och söka efter namn och adresser till tidigare ägare av ett fordon. Det enda sättet att få tillgång till denna information genom att erhålla en tillåten användning.
8

Läs texten i DPPA att avgöra om du uppfyller kraven för tillåten användning certifiering. Tillåten användning är oftast ges till myndigheter, företag och försäkringsbolag i samband med motorfordon säkerhet och utsläpp, återkallelser och stöld --- eller till någon som har fått tillstånd från den person som de avser fordon historia. Om fordonets ägare har gett dig behörighet att komma åt hans personliga fordon rekord, frågar DMV vilka former du behöver för att slutföra för att erhålla tillåten användning.
9

Begäran från din DMV en maskerad chaufför abstrakt som inte innehåller personlig information, om du inte kan få tillåtas enligt DPPA. En maskerad chaufför abstract skulle ge dig information om aktuell status för ägarens körkort, påskrifter och begränsningar, rörliga övertygelser överträdelse, olyckor, suspensioner och återkallanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79518.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.