Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man hittar en bil med registreringsskylten

Institutionen för motorfordon rapporter som innehåller sådana uppgifter som VIN-nummer, namn och telefonnummer som är förknippade med enskilda registreringsskyltar är inte tillgängliga för allmänheten. Endast sådana institutioner som brottsbekämpande organ och försäkringsbolag är försedda med utförliga register. Det enda sättet för en medlem av allmänheten för att spåra fordon detaljer baserat på registreringsnummer är att betala för sådan information med hjälp av antingen specialiserade webbplatser eller en privat detektiv. Du kan också be om hjälp av brottsbekämpande organ, som kan välja att släppa uppgifterna när det är lämpligt. Saker du behöver
Internet
Visa fler instruktioner
1

använda en specialiserad webbplats (se referenser). Ett antal webbplatser som tillåter dig att spåra användare och fordon informationen genom att ange bara numret registreringsskylten, men ingen av dessa tjänster är gratis. Inte heller dessa platser garanterar stora täckning, vilket innebär att inte alla fordon som är registrerat i USA är i sina databaser. Dock kommer dessa platser att utföra en preliminär sökning när du anger registreringsnummer och bara betalt om de kan lokalisera fordonet i fråga. Kostnaden är mellan $ 25 och $ 30, och kostnaden per sökning går ner drastiskt om du köper något av de paket som tillåter många sökningar för en begränsad tid.
2

anlita en privatdetektiv. Om registreringsskylten du är intresserad av inte kan lokaliseras genom de specialiserade webbplatser eller om du vill få mer information än vad som föreskrivs av dessa tjänster, kan du hyra en privatdetektiv. Sådana utredare kan lagligt observera och rapportera allt som är i det offentliga området, t.ex. när bilen är parkerad på vardagar, vad föraren ser ut och vart han går tillbaka i slutet av varje dag. Ytterligare uppgifter såsom registrering klistermärke numret synligt på vindrutan kan också vara juridiskt rapporteras tillbaka till dig, om än i en betydligt högre kostnad än att använda en webbplats.
3

Gå till polisen. Om du har ett legitimt skäl för att begära en polisutredning i ärendet, kan din lokala polismyndighet lämna uppgifter gratis. Om du har skrivit ner antalet registreringsskylten i en hit-and-run incident exempelvis kan polisen slå upp numret och väljer att dela information med dig eller din advokat. Denna process kommer att ta tid, dock, och det finns ingen garanti för att polisen kommer att välja att dela resultaten med er, i motsats till endast vidarebefordra ärendet till åklagarmyndigheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79351.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.