Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

VW VIN Explained

The Vehicle Identification Number (VIN) är ett serienummer som används för att identifiera ett enskilt fordon av bilindustrin. För Volkswagens, ger var och en av de 17 tecken i koden relevant information om fordonet. Den är indelad i tre kategorier: World Tillverkning Index (WMI), Vehicle Descriptor avsnitt (VDS), och Vehicle Identifier avsnitt (VIS). World Tillverkning Index

De tre första tecknen i koden står för Manufacturing Land ("W" för Tyskland), Tillverkare ("V" för Volkswagen) och fordonets typ ("W" för personbil , eller särskilda bokstäver för andra typer av Volkswagens såsom skåpbilar eller stadsjeepar).
Vehicle Descriptor Section

Tecken fyra till nio står för Body Style (en viss bokstav att skilja mellan två-och fyrdörrars stilar baserade på modell) Motor (en viss bokstav för att representera den lägsta typen utgående motor) och säkerhetssystem (en siffra från noll till nio för att representera säkerhetsbältet systemet). Tecken sju och åtta är siffror som representerar modellen och serien. Karaktär nio är VIN kontrollsiffran (tillverkarens interna koder för att kontrollera riktigheten av VIN).
Vehicle Identifier Avsnitt

Karaktär 10 ger Vehicle Modell År, som representeras av ett antal system som inleddes 2001 som nummer ett. Före 2001 var ett brev som används som börjar 1980 med bokstaven "A". Karaktär 11 står för monteringsfabriken (den plats där fordonet monterad), och tecknen 12 till 17 anger sekvensen av fordonet för produktion som det lämnade tillverkaren monteringslinje. För europeiska bilar, de sista sex tecknen hjälpa till att identifiera rätt artikelnummer för tändning, bränsle, utsläpp och motorkomponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79526.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.