Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man läser en bil VIN

Vehicle identifieringsnummer (VIN) är ovärderliga för att spåra ett fordon historia. Från den ursprungliga fabriken till fordonets bortgång, gör denna 17-siffra alfanumeriska ID polisen, bildelar återförsäljare, Institutionen för motorfordon, försäkringsbolag och köpare att veta exakt vilka fordon spåras, köpt eller tas bort. Varje tecken i VIN har ett särskilt syfte som är utsedda av International Organization for Standardization. Instruktioner
1

Anteckna VIN av fordonet. Vins finns på en liten metallplatta på förarsidan av instrumentbrädan där fönstret och dash möts. Vissa fordon kan lista VIN på förarsidans dörr stolpen, inner fender, fjäderben bostäder och andra områden. Se fordonets handbok för exakta lägen.
2

Räkna antalet från vänster till höger. Det bör vara en 17-siffra identifierare som är en blandning av bokstäver och siffror.
3

Läs det första tecknet, kan det vara en bokstav eller en siffra. Det identifierar det land där bilen har sitt ursprung. Fordon som gjorts i USA förteckningen siffrorna en eller fyra i detta läge.
4

Läs andra genom-åttonde tecken att lära sig om tillverkaren och fordonstypen och dess funktioner. Position två och tre identifiera tillverkaren och typen av fordon. Positioner fyra till åtta funktioner not bil såsom motortyp, kroppstyp och modell.
5

Läs nionde numret för att upptäcka "kontrollsiffra." Detta kan vara ett nummer eller en bokstav och beräknas enligt en formel som avgör noggrannheten i de tidigare numren.
6

Läs 10th genom 17th siffror för att avgöra fordonets identifierare. Fordonet identifierare är alltid en sträng med siffror som identifierar det specifika fordonet och dess produktion. Den första siffran är året fordonet gjordes, är med det andra är monteringsanläggning där bilen gjordes och de kvarvarande siffror används för att ange produktion sekvensen av fordonet. De fyra sista tecken i valfri VIN är alltid numeriska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79460.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.