Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man jämföra värdet av antika bilar

Medan antika bilmarknaden kan vara fascinerande att entusiaster, navigera det att få mest valuta för dina dollar kan vara knepigt. Från undvika ren bluff artist att betala för mycket för en bil på mindre än annonserade kvalitet, är det definitivt en köpare akta värld. Du måste ha ett skarpt öga, har en förkärlek för detaljer och vet vad man ska leta efter, om du vill att snärja den sällsynt stycke bilhistoria. Instruktioner
Hur jämföra värdet av antika bilar
1

Känn din marknad. Det är bäst att välja ett visst år eller decennium av produktionen. Settle på ett visst bilmärke (Ford, Chevrolet, Dodge, Pontiac, Buick). Välj modell av den stora bilmärke du vill jämföra. Bestäm vilken modell av det märket mest intresserar dig. Till exempel är 1955, 1956 och 1957 Chevrolet Bel-Air ett bra exempel på att välja en tid att koncentrera sig på. Begränsa dina val med visst år, märke och modell. Detta är det enda sättet att göra en rättvis, noggrann, pris-och kvalitetsjämförelse.
2

Bestäm vilka tillbehör du vill ha din specifika samling modell att ha. Tänk först allmänt om exteriöra funktioner du vill ha. Body färg är en viktig fråga, eftersom vissa färger är mer värda än andra. Bestäm vad exteriör trim paket du gillar. Vill du massor av krom? Vill du tvåfärgade måla jobb bättre än en enfärgad färg jobb? Vilken typ av däck och hjulsidor gillar du bäst? Letar du efter en hardtop eller cabriolet? Svara på dessa frågor kommer successivt tratt dig i ditt specifika område och intresse.
3 Välja alternativ

Med ditt yttre grovt beslutat flytta till de tillgängliga interiör alternativ du vill överväga. Interiör färg och trim, luftkonditionering, automatisk eller manuell växellåda och andra bekvämligheter är faktorer att beakta. Tänk på när du går igenom din lista som var och en av dessa alternativ bidrar till värdet ditt fordon valet.
4

Restaurering är nästa del av din insamlare bil du kanske vill ta itu med. Original, orörda (unrestored) bilar i utmärkt skick med låga miltal och minst antal tidigare ägare är sällsynta, och därmed mest värdefulla. Frame-off, original restaureringar är den näst dyraste. (Det innebär att bilen har avskalad till sin stomme /ram /chassi och återställts till ursprungligt eller nästan ursprungligt skick, med original eller replika original, delar.) Det finns många stadier av restaurering i mellan. Att vara bekant med restaurering ansträngningar fordras av bilens ägare gör att du kan erbjuda vad du tycker är rättvist.
5

Sök upp och inspektera flera bilar i önskad klassificering. Om möjligt, anlita en auto tekniker för att utvärdera tekniska hållbarhet påståenden. Gör anteckningar om detaljerna i varje fordon. Använda steg 1 till 4, efter besiktning av bilen noggrant, gör ditt erbjudande bygger på tre faktorer: marknadsvärde (ej ägare taxeringsvärdet), fordonets skick och grad av återställande. Låt inte din önskan om ett fordon baserat på utseende ensam vara din enda guide.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79331.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.