Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man avkoda en 2000 GM VIN-nummer

1980 bilindustrin införa en standardiserad 17-siffriga Vehicle Identification Number (VIN) för varje fordon som tillverkas i USA. Dessa standardiserade VIN s använder inte bokstäverna I, O eller Q för att undvika förvirring när man läser dem. Varje VIN är unik för varje fordon precis som DNA är unikt för varje person. En VIN kan användas för att bestämma en mängd information om ett specifikt fordon. Ett prov VIN för en 2000 Chevy GM fordonet är 2G1WF55E8Y9101226. Instruktioner
1

Titta på den första siffran. Detta tecken indikerar det land där fordonet tillverkas. Fordon som tillverkas i USA har en 1 eller en 4. Kanadensiska fordon har en 2, mexikanska bilar en 3 och tyska fordon ett W. titta på den andra siffran. Detta borde vara ett G för General Motors.
2

Titta på den tredje siffran. Denna siffra indikerar göra. Följande är en nyckel för att avkoda denna siffra:

1 - Chevrolet

2 - Pontiac

3 - Oldsmobile

4 - Buick

5 - Electric Vehicle

6 - Cadillac

7 - GM i Kanada

8 - Saturn

3

titta både på 4: e och 5: e siffrorna. Denna kombination av bokstäver kommer att indikera carline eller serien av fordonet. Till exempel kan en Camaro kommer att ha FP i dessa positioner. En komplett lista över koder finns tillgängliga online på GM Service och reservdelar hemsida.
4

Titta på 6: e siffran. Detta nummer indikerar GM kaross. Se följande tabell för information

1 -. Tvådörrars coupe GM style 27, 37, 47 eller 57

2 - tvådörrars GM style 07, 08, 77 eller 87

3 - tvådörrars cabriolet GM style 67

5 - fyradörrars sedan GM style 19 eller 69

6 - fyradörrars sedan GM stil 29 eller 68

8 - fyra-dörrars stationsvagn GM style 35
5

Titta på numret i position 7. Detta indikerar fasthållningsanordningar koderna för fordonet. Se följande tabell för mer information:

2 - Aktiva bälten w /förare & passagerare uppblåsbara fasthållningsanordning (frontal) katalog

4 - Aktiva bälten w /förare passagerare uppblåsbara fasthållningsanordning (frontal & side) katalog

5 - Aktiva bälten w /förare & passagerare uppblåsbara begränsningar, frontal och förare, uppblåsbara begränsningar sida

6 - Aktiva bälten w /förare & passagerare uppblåsbara begränsningar frontal & sida, automatisk åkande sensor (passagerare) katalog

7 - Aktiva bälten w /förare & passagerare uppblåsbara begränsningar frontal och sida, bakre passagerare uppblåsbara begränsningar sidan
6

titta på den 8: e tecknet. Detta kan vara en bokstav eller en siffra som anger motortypen. Denna kod kan tolkas med hjälp av en online-tabellen ligger vid GM Service och reservdelar hemsida.
7

Titta på den 10: e och 11: e siffran. Den 9: e siffran kallas en kontrollsiffra och visar äktheten av VIN. Den 10: e siffran ska vara ett Y för 2000 års modell. Den 11: e siffran anger anläggningen där fordonet tillverkas. GM har fabriker i hela USA och en särskild förteckning kan placeras på nätet.
8

Titta på siffrorna från den 12 till den 17. Detta bör vara en serie tal. Detta indikerar tillverkningsnummer och siffrorna ökar sekventiellt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79386.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.