Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur man använder ett fordon VIN

Sedan 1980 har chassinumret (VIN) identifierat varje ny bil unik. Biltillverkarna bult oftast numret på ett hörn av instrumentpanelen, synligt från utsidan genom vindrutan. Numret identifierar bilen både för att förhindra stöld och tillåta köpare att komma åt sitt ägande och reparation historia. Numret innehåller också information som identifierar olika funktioner i fordonet. Instruktioner
1

Läs den tionde tecknet först, för att bestämma årsmodell. Sedan VIN kodningar ändras från år till år, får veta årsmodell hjälpa dig att hitta en översättning av alla fält. A = 1980, B = 1981 och så vidare. Hoppa I, O, Q, U och Z i din räkning, som inte används, eftersom de liknar andra tecken. Y = 2000, 1 = 2001, 2 = 2002 och så vidare. A = 2010 och B = 2011. Med andra ord, när alfabetet och enkla heltal drivs igenom, biltillverkare gå igenom dem igen, börja om från början.
2

Använd en online VIN avkodare för att lära sig om olika funktioner i din bil . Till exempel ger det första tecknet du i tillverkningslandet. (1 är USA och 2 är för Kanada.) Det andra tecknet är att tillverkaren (G är för GM) och den tredje är den gör. Den fjärde genom sjunde tecken är för kroppen stil, modell och fasthållningsanordning, men vilken karaktär står för som kan variera från år. Den åttonde siffran ger motortypen. Den nionde är för internt bruk. Den 11: e ger fabriken platsen. De sista sex tecknen bygger på beställning bilen rullade av monteringsbandet.
3

Använd en servicebil historia för att få en rapport om bilens historia. Du behöver VIN för detta. Vehix, Carfax, Consumer Guide och centrala Clearinghouse tillhandahålla denna tjänst.
4

Skydda dig från "pansar stening," om du är en köpare. Detta är när en bilhandlare inte kan lasta en bil som ser mycket värre än resten av partiet. Så bilhandlare har någon sälja den privat. Bilens historia kommer att visa en annan ägare än den gör försäljningen.
5

Kontrollera historia rapport för vägmätare inkonsekvenser, betydande reparationer, påminner och vad som kallas "titlar" som anser att bilen alltför skadad att bärga. Sådana bilar kan ha lidit alltför stor skada på strukturell integritet för att vara säker att åka i.
6

Använd det unika i VIN för att lokalisera en stulen bil. Även om du inte skriver ner det separat från bilen, skall återförsäljaren har fortfarande det för polisen att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79332.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.