Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

De saker du kan berätta från en VIN-nummer

Praktiskt taget alla serietillverkade fordon tillverkade efter 1981 har en Vehicle Identification Number eller VIN som definieras och regleras av International Organization for Standardization. VIN består av 15 och 17 siffror - både bokstäver och siffror. VIN tjänar två viktiga syften: Den ger bilen en unik identitet, vilket organ att veta dess ägare historia, och den kodar en hel del information om bilar ursprung och egenskaper. Att förstå hur man läser och avkoda VIN är en användbar färdighet för alla bilägare. Fordon Ursprung och Tillverkare

De tre första siffrorna i VIN, tagna tillsammans, utgör ISO World koden Tillverkare Identifier. Genom att leta upp dessa siffror en person kan bestämma två saker: namnet på det företag som byggde bilen och nationen i vilket fordonet monterade. Detta innebär dock inte nödvändigtvis vad bilens märke är utan vad Corporation är ansvarig för sin produktion. Till exempel, beroende på när den gjordes en Dodge lastbil kan ha en VIN indikerar att det gjordes av Chrysler eller Daimler-Chrysler.
Vehicle modell

återstående siffror kan tydas utifrån de kodande standarder som varierar från tillverkare till tillverkare men följer samma grundstruktur. Siffror fem till sju indikerar bilmodell. Dessutom indikerar dessa nummer trim nivå. Den trim nivå beteckning kan användas för att ta reda på vilka funktioner som bilen hade när den lämnade fabriken som lädersäten, elektriska fönsterhissar eller låsningsfria raster. Addera ditt Universal Feature Beteckningar

p Det finns två fall var en siffra plats alltid representerar samma information oavsett tillverkare. Den fjärde siffran anger vilken typ av krockkuddar, om några, är i fordonet. Den åttonde siffran anger vilken typ av motor kom med bilen. Platsen för dessa siffror är universell, men alla tillverkare inte nödvändigtvis använder liknande koder.
Manufacturing datum och ort

tionde siffran används för att ange året fordonet byggdes. Eftersom ISO-systemet är nästan 30 år gammal, kan vissa bokstäver eller siffror indikerar mer än en möjlig tillverkningsår, även om det borde vara lätt att lösa när de sätts i sitt sammanhang. Den 11: e siffran i VIN representerar tillverkningsanläggning där fordonet monterade.
Tillverkningsnummer och Kontrollsiffra

De sista sex siffrorna i VIN tjäna som en seriell nummer. Till exempel, om de slutliga siffrorna är 000.050 så kan man dra slutsatsen att fordonet var femtionde av fabrikat och modell som skall monteras. Som en extra säkerhetsfunktion för att förhindra bedrägerier, är den nionde siffran i VIN som används för att kontrollera äktheten av VIN. Detta liknar säkerhetsfunktioner vanligt på kreditkort som används för att avgöra om kortet är giltigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79591.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.