Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur man diagnostiserar en utbuktande eller Ruptured Disc

Ett diskbråck, även kallad en brusten, utbuktning eller diskbråck, är ett tillstånd som orsakas av spinal skivor som rör sig på sin plats, vilket komprimerar spinal nerver. Detta tillstånd resulterar i smärta, serveras domningar eller svaghet i de strukturer genom denna nerv. Generellt kotorna inblandade är de i den nedre delen av ryggen, ländryggen, eller skivorna nacke, hals-regionen. Delarna i ryggraden i mitten av ryggen (bröstkorg regionen) har detta problem mindre ofta. Saker du behöver
dagbok av symptom följande åtgärder
Visa fler instruktioner
Testa
1

sitta på ett bord och lyfta benet rakt upp. Om du känner smärta när du gör detta, kan din ryggradens skivan bråck. Du kan också ha en skarp smärta i ena sidan av benet, höften eller skinkan. Andra delar kan vara stel och det drabbade benet kan vara svag.
2

Få en vän. Sitt på ett bord och böj huvudet framåt. Som din vän sätter lätt tryck nedåt på toppen av huvudet, böja huvudet framåt. Sedan flytta den från sida till sida. Om din smärta eller domningar ökning, kan du ha ett problem med din halskotor. Du kan känna smärta när du flyttar din nacke, eller i dina skulderblad och överarm.
3

Ring din läkare om du misstänker att ett diskbråck. Du ordineras vanligtvis anti-inflammatorisk medicin (NSAID) och muskelavslappnande, om du upplever muskelkramper. För det mesta, kan spruckna skivor behandlas med vila, NSAID och sjukgymnastik för att stärka de bakre strukturerna och lindra skivan på plats.
4

Få de tester som beställts av din läkare. Om ditt tillstånd är försvagande, kan han beställa en ryggrad MRI eller ryggrad datortomografi för att se var kompressionen är belägen. Han kan också beställa en EMG för att hitta den specifika nervrot inblandade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78404.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.