Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vad betyder Private Party Value?

Begreppet "privat fest värde" avser det begärda priset på en begagnad bil när de säljs av en individ i motsats till en bilhandlare. Private Party värden existerar i motsats till flera andra ofta citerade begagnad bil siffror. Enligt Kelly Blue Book --- en vanligt bil referens hemsida --- andra värden för att hålla i åtanke är ett fordons "andrahandsvärde", "rekommenderat värde" och "certifierade pre-owned värde." Forskning

Ta reda på privata part värdet av ett fordon kräver lite ansträngning. Många fordon handel och sälja webbplatser erbjuder en kalkylator för att bestämma värdet. Du behöver bara skriva in information om fordonets märke, modell, år, skick, körsträcka och speciella ändringar. Ofta räknare kan du jämföra detta pris med inbyte värden och priser återförsäljaravtal.
Sälja
p Om du vill sälja din bil, att veta sitt eget parti värde är ett rimligt belopp för att förvänta sig att få om du säljer din bil. I motsats till handeln i värde, är privat fest värde ofta tusentals dollar högre. Skälen för avvikelsen inkluderar att återförsäljaravtalet måste göra en vinst och det kan också ådra sig kostnader för rengöring och reparation ditt inbyte fordon.
Köpa

Oavsett om du planerar att handla på ett återförsäljaravtal eller köpa från någon som säljer sin egen begagnad bil, att veta det genomsnittliga privata parten värdet av fordonet ger dig en god uppfattning om hur mycket du ska betala för det. Om du märker ett stort gap mellan den beräknade privata parten fordonets värde och hur mycket din säljare vill att du ska betala, ta reda på varför. En begärt pris betydligt högre än den typiska privata parten värde tyder på att fordonet kan vara övervärderade. Ett värde mycket lägre kan innebära att fordonet har en brist gör det värt mindre.
Skick

Bestämma ett fordons privat fest värde beror på dess skick. Större mekaniska fel, inredning och kropp skador, och höga miltal sänker dess värde. Å andra sidan, kommer sådana förbättringar som en high-end stereo, bodykit eller paket alternativ höja dess värde. Miljöbilar, fordon utan olyckor eller skador historia, och de med omfattande underhåll journaler också garanterar högre värden.
Basics

Privat fest innebär att ett fordon har ingen särskild garanti och säljs i befintligt skick. Däremot "rekommenderat värde" och "certifierade pre-owned värde" hänvisar till det begärda priset på ett återförsäljaravtal för ett fordon i toppskick som också oftast kommer med en garanti. Private Party värden för en specifik märke och modell av fordon kan variera med tusentals dollar, beroende på dess skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78775.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.