Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Typer av Motorsport Spjäll

En motor spjäll är en ventil som reglerar flödet av luft inne i en bil. Det klipper av central luftkonditionering eller reglerar det till rumstemperatur. Det kan antingen manövreras manuellt eller automatiskt. Automatiska spjäll är oftast elektriskt eller motor som drivs av en termostat eller system för fastighetsautomation. Motorsport spjäll är utformade för att skapa olika förhållanden mellan bump och rebound inställningar vid olika hastigheter. De finns i två huvudprinciper: mono-rör eller twin-rör. Moton Motorsport Spjäll

Moton motorsport spjäll har två-, tre-och fyra-vägs justerbarhet. Dessa spjäll används i ett stort antal applikationer, såsom spår, motorsport och racebilar. Moton motorsport spjäll har en mono-rörkonstruktion med en enda reservoar av olja som strömmar genom kolven ventiler. Denna reservoar ger bättre värmefördelning och snabb respons från huvudsakliga kolven. Spjället har också justerbart gastryck som stabiliserar bilen.
TraxSPAX Motorsport Dampers

TraxSPAX motorsport spjäll handbyggd och tillverkade av flygplan-grade aluminium, vilket sänker sin kroppsvikt med cirka 20 procent. Det finns olika typer av TraxSPAX motorsport spjäll, inklusive dubbel-justerade design som har 100 procent oberoende bula och rekyl justering, vilket gör det lätt att använda. En annan typ är den TraxSPAX enda motorsport dämpare som har ett 28-stegs bump och rebound justering, tillsammans med en justerbar ratt som är noggrann och repeterbar. Andra typer av TraxSPAX motorsport dämpare inkluderar stål TraxSPAX dubbel-justerade motorsport dumper, CSX egna spjäll och KSX anpassade dämpare.
Bilstein Motorsport Dampers
p Det finns tre typer av Bilstein motorsport dämpare: B14 och B16, B6 och B8, och B4 standard dämpare spec. Den Bilstein B14 och B16 spjäll har en mono-tube konstruktion med matchade lägre fjädrar. Dessa dämpare har den största diametern kolvstången för ökad känslighet och exakt kontroll. Kolvhuvudet design är patenterad, och ventilerna böjs så att de kan reagera på förändrade vägförhållanden. De är också lätta. B6 och B8 dämpare har höga gastrycket mono-tube stötdämpare och skapa en mjuk fjäder kontroll. Dessa dämpare har en uppsättning matchade sänkningsfjädrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79212.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.