Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Nackdelar med Short-Term missionsresor

Att arbeta outtröttligt för invånarna i underutvecklade länder är den klassiska bilden av kristen missionär tjänsten. Den bilden har genomgått en förändring med populariteten av kortsiktiga missionsresor, som har vuxit exponentiellt sedan 1960-talet. Förespråkare kallar resorna en ovärderlig kulturell upplevelse, medan kritikerna skriver dem som "religiös turism" junkets. De långsiktiga resultaten beror på missionärernas villighet att konfrontera det oundvikliga kulturella, ekonomiska och logistiska problem som uppstår. Ekonomi och logistik

skicka missionär lag utomlands kan kosta $ 2.000 till $ 3.000 per person, enligt Trevin Wax, biträdande präst som har gjort liknande arbete i Rumänien. Organisera sådana resor från USA kan vara stressande och tidskrävande, skriver Vax på sin webbplats, trevinwax.com. Om man antar att en 10-personers lag betalar $ 20.000 till $ 30.000 för den erfarenhet, vissa kritiker undrar om det kan vara mer effektivt att bara skicka pengar till värdlandet.
Distraktioner och Diversions

misslyckas att förbereda inför can undergång resor innan de börjar. Vissa värd kyrkor ser dem som omläggningar från långsiktiga projekt, särskilt om missionärerna använder turer för att möta sina egna själviska behov, enligt en artikel på latinamerikanska Missions 'webbplats, www.lam.org. Otillräcklig uppföljning av byråer som rekryterar kortsiktiga missionärer också minskar en krympande talang pool behövs för långsiktiga uppdrag.
Brist på känslighet

ignorera lokala seder lämnar kortsiktiga missionärer öppna för anklagelser om "religiös turism" och brist på kulturell känslighet. Ibland leder detta till farsartade resultat - som i Mexiko, där en kyrka genomgick ommålning sex gånger under en sommar, med sex olika grupper, enligt en 5 juli 2008 artikel i Washington Post. Även i Ecuador, byggde en annan grupp en kyrka som hamnade oanvänt, eftersom samhället ansåg att det inte behövdes, rapporterade tidningen.
Avfall och misskötsel

Sticking med en modell av "låt oss evangelisera och bygga något" kan leda till slösaktiga utgifter. Till exempel, en 2006 studie i Honduras fastställt att kortsiktiga uppdrag grupperna spenderade $ 30.000 per resa för att bygga ett hem som en lokal grupp kan konstruera för $ 2,000, rapporterade Washington Post. Många kyrkor har svarat på denna kritik genom att sända till Stateside platser, eller att fokusera på långsiktiga behov, t.ex. uppgradering från utländska medborgare yrkeskunskaper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78578.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.