Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Är en Eclipse en japansk bil?

Att bo lojala mot amerikanska bilar kan vara ett uttryck för patriotism för många amerikaner och visar stöd för den nationella ekonomin. Dock är inte alla bilar som tillverkas i USA ägs av traditionellt amerikanska företag. Mitsubishis Eclipse, till exempel, är gjord i Illinois. Mitsubishi Corporation

Mitsubishi Motor Corporation bildades i Tokyo år 1970, även om dess moderbolag daterar till 1917. Sedan 1980 Mitsubishi har haft ett samarbete med Chrysler Corporation, en del av de tre stora amerikanska biltillverkarna. Även om varje företag är självständig, båda har inhemsk tillverkning baser och använda delar från den andra i sina egna fordon.
Mitsubishi Eclipse
Mitsubishi Eclipse monteras i delstaten Illinois

Mitsubishi har drivit en monteringsfabrik i Normal, Illinois sedan 1988. Idag är det Eclipse sport Coupe och Eclipse Spyder cabriolet monteras på den här platsen. Andra Mitsubishi modeller som monterades vid denna anläggning är Endeavor (en SUV) och Galant sedan. Fram till 1995 dessa gjordes i en jämn partnerskap med Chrysler.
Övriga USA-tillverkade Mitsubishi Bilar Till Salu

Oavsett var de är monterade, alla amerikanska bilar införliva visst antal komponenter som tillverkats utomlands. På grund av marknadens svängningar och förändringar i företags partnerskap, varierar antalet utländska specialbyggda komponenter år efter år i de flesta bilar. Enligt Cars.com är Mitsubishi Eclipse monteras med mindre än 75% av USA-tillverkade komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79189.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.