Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur vill kolla en motor VIN

The Vehicle Identification Number, eller VIN, som visas på ett motorblock identifierar fordon där motorn sattes in på fabriken, samt Motoridentifikation och andra fordon kvaliteter identifiering. Söka och avkodning motorn VIN kan vara lite förvirrande, men kommer att hjälpa att avgöra viktiga funktioner i motorn och bilen var ursprungligen som kanske inte är uppenbara för blotta ögat. VIN också kan vara till hjälp för att kontrollera om motorn och bilen är original. Saker du behöver
Pencil
Paper
VIN avkodare
Visa fler instruktioner
1

Sök din VIN. Vanliga platser för VIN att vara på din motor är på kylaren fästet, framsidan av motorblocket på någon form av plan, bearbetad platta eller på motorn blocket.
2

Skriv ned VIN. Du måste se till att du får de siffror och bokstäver i VIN i rätt ordning så att du kan avkoda det ordentligt. Olika kombinationer av bokstäver och siffror i olika ordning betyda olika motor-och fordonstillverkare.
3

Decode det första tecknet. Det första tecknet representerar där bilen tillverkades. Siffrorna representerar länder som Mexiko och USA i VIN, och bokstäverna representerar länder som Tyskland och Japan.
4

Avkoda andra och tredje tecken. Det andra tecknet kan vara en bokstav eller siffra och representerar bilens tillverkaren. Det tredje tecknet hänvisar till den divisionen där bilen tillverkades eller typen av fordon. De tre första siffrorna gjorde upp vad som kallas World Tillverkarens Identifiering.
5

Använd VIN att avkoda de kommande fem tecken. Denna uppsättning av tecken är känd som fordonsbeskrivningen avsnittet tillsammans med en VIN verifieringsnummer. Kaross, bil färg och andra egenskaper hos fordonen identifiering representeras av dessa fem egenskaper. Den sista siffran sätts på plats för att kontrollera äktheten av VIN. Decode de kommande två tecken
6

. Dessa tecken börjar avsnittet identifiering av fordon, som består av de senaste åtta VIN tecken. Den 10: e tecknet betyder årsmodell på fordonet. Den 11: e tecknet betyder vad monteringsfabrik där fordonet tillverkas.
7

Använd VIN att avkoda de kommande sex tecken. Dessa tecken är bilens serienummer. Denna uppsättning av bokstäver och siffror är individuell för varje bil och är viktigt att få reda på information såsom vilket nummer bilen var av monteringsbandet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79105.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.