Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur hitta funktioner med en VIN-nummer

En bils chassinummer --- eller VIN --- är en 17-siffrig sträng av kodade tecken som biltillverkarna stämpel under den nedre förarsidan hörnet av vindrutan på varje bil de göra. Varje bokstav eller siffra i bilens VIN identifierar bilens märke, modell, funktioner, tillverkningsår och motortyp. Konsument bil portaler som Edmunds och Carfax betona att avkoda en VIN är kritisk när man köper en bil, även om avkodning kan vara knepigt eftersom varje bokstav eller siffra representerar en annan funktion. Du kan använda tre olika typer av resurser för att hitta funktioner med en VIN. Instruktioner
1

Använd bilförsäljning resurser. Resurser som Pronto eller Carfax kan avkoda bilens VIN att kontrollera bilens funktioner. Pronto erbjuder en omedelbar VIN avkodare --- typ i bilens VIN, och med ett par musklick, får du en lista över bilens identifiera funktioner. Prissättning guider som National Automobile Dealers Association guider erbjuder också resurser för att hjälpa dig avkoda eller kontrollera en bils VIN för att kontrollera dess funktioner som en del av köpprocessen.
2

Kontrollera med en återförsäljare eller en lokal tjänst shoppa. Bilhandlare och bilmekaniker har referensmaterial som hjälper dem att avkoda fem VIN siffror som beskriver bilens funktioner. Kontakta din lokala mekaniker eller återförsäljare och be om hjälp att avkoda den fjärde, femte, sjätte, sjunde och åttonde siffrorna i bilens VIN.
3

Kör en konsument rapport. Carfax, Edmunds och Autocheck erbjuder bil rapporter historia, där du kan betala en avgift, skicka in din bils VIN och få en fullständig rapport av bilens funktioner plus försäljning och reparation historia. Avgifter variera från så lite som $ 29 till så mycket som $ 60 för dessa konsumentorganisationer information för att köra en rapport för dig, men du kommer att få en lista på bilens funktioner direkt i din inkorg.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79084.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.