Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Skillnaden mellan bilmotorer och jetmotorer

skillnad kolv-motorer (förbränningsmotorer "bil" motorer), är jets allmänhet bara användas i mycket speciella applikationer som kräver sin speciella blandning av låg vikt och massivt, ihållande effekt. Historia

första jet-motorer fighter att se produktionen eller bekämpa var Tysklands Me-262 i 1942. Nokolaus Otto patenterade den första inre motorns kolvar i 1876.
Kolvmotorer

Kolvmaskiner kallas så eftersom de använder en eller en uppsättning återgående kolvar, som ligger inuti slutna cylindrar, för att utnyttja trycket av exploderande bensin. Kolvarna trycka ner på en vevaxel, orsakar det att snurra och ge ström till drivlinan.
Jetmotorer

Jetmotorer använda en rad kompressorblad att pressa luft och bränsle till ett center förbränningskammaren. När brända, passerar denna gas genom en avgas-turbin (som är ansluten till kompressorn), och lämnar tillbaka av motorn, såsom dragkraft.
Acceleration

Jetmotorer tenderar att ha väldigt dålig acceleration, men kan tåla massiv hög RPM effekt under längre tidsperioder.
Applications

Kolvmaskiner används där accelerationen är en prioritet ( som i bilar), och jetmotorer används där ihållande effekt krävs för att hålla en hög hastighet (som i flygplan).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78591.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.