Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Att pruta när man köper en bil

Om du planerar att köpa en bil från en ny eller begagnad bil återförsäljare, måste du veta hur man ska bråka med en säljare så att du kan få bästa möjliga pris. Många bilköpare skräms av tanken på köpslående med en bilförsäljare och sluta spendera mer pengar än nödvändigt. För att få bästa, ska du aldrig vara rädd för att pruta. Att vara oförberedd, eller shoppa i desperation, kan leda till ineffektiva köpslående och en dålig köpbeslut. Instruktioner
1

Forskning fordon du är intresserad av att köpa innan du gör en resa till en bilhandlare. Din forskning bör innehålla information om bilmodeller du tycker är intressanta eller som sannolikt kommer att möta dina transportbehov. Överväg alternativ, jämföra kostnader, crash-test-resultat, tillförlitlighet, bränsleekonomi och andra faktorer som är viktiga för dig. Ta reda på fordonens grossist värden. Från denna kan du bestämma ett högsta belopp du är villig att spendera på en viss bil. Figur på att få en bil på 2 till 5 procent över grossistledet om du håller dig till dina vapen.
2

avstå från att avslöja din inbyte detaljer tills grundligt köpslående och landa på ett fast pris. Om du inte är nöjd med bilhandlare andrahandsvärde, sälja din gamla bil privat. Du kommer att få ett bättre pris.
3

Undvik köpslående för bara en bil, även om du redan har bestämt dig om exakt vilken bil du har ditt hjärta inställt på. Låt inte försäljaren vet vilken av de bilar du inte kan leva utan. Fortsätter att köpslående och jämföra priser mellan två eller tre olika bilar i slutändan kan få dig det lägsta möjliga priset på bilen du mest vill köpa. Genom att fortsätta att bråka, du också kan hitta en ännu bättre affär för en annan bil.
4

inta en fast hållning och gå bort om du inte känner dig bekväm med försäljaren, eller bilen säljs . Följ dina instinkter om något inte känns rätt och undvika att bli pressad att göra en affär.
5

Undvik att namnge "din lägsta pris", om en bilförsäljare ber dig att göra det. När du namnge ditt lägsta pris, har du satt ribban och du kan förlora möjligheten att få ett ännu lägre pris för en annan bil. Fortsätt att jämföra bil alternativ och priser mellan bilarna för att hitta det bästa priset. Om försäljaren frågar dig vad du tycker är en rimlig vinst för återförsäljaren att tjäna, avstå, eller säg en procent, en halv procent eller liknande.
6

Inspektera varje bil grundligt och påpekar eventuella fel. Om möjligt, ha en auto-mekaniker vän inspektera en begagnad bil under huven. Störningar såsom gamla däck, avgassystem, bucklor och gamla delar kan du förhandla en trevlig nedskärning av den slutliga försäljningspriset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78936.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.